BiH Color Festival Brčko

Sve što trebate znati o BiH Color Festival Brčko

BIH Color Festival je nastao kao odgovor svakodnevnici. Koncept festivala se zasniva na bacanju boja u prahu na svaki okrugli sat.

Trudimo se iz godine u godinu biti kreativniji i inovativniji, unapređujući dnevne sadržaje, kao i samu produkciju događaja.

Gdje se odvija program BiH Color Festivala?

S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, te na mjere koje je ukinuo krizni štab, festival će se održati 29. i 30. jula na poligonu za obuku vozača u Brčkom.

Tačnije, ovo je adresa: Poligon za obuku vozača, Bescarinska zona; Brčko Distrikt 76100, Bosna i Hercegovina. Brčko je grad u sjeverno-istočnom dijelu Bosne i Hercegovine, na rijeci Savi.

Program festivala se odvija na dvije festivalske bine na Mainstage-u i Hammer stage-u. Mainstage je rezervisan za najsavremeniji mainstream zvuk, dok na Hammer stage-u možete čuti žanrove iz manje popularne, odnosno tzv. underground muzike.

bih color festival
BiH Color Festival u Brčkom.

Historija  BiH Color Festivala

Nekoliko desetina hiljada ljudi je posjetilo ovaj festival za 5 godina. Trend rasta posjetilaca nastavlja se iz godine u godinu,

Preko 80 DJeva je nastupalo na ovom  festivalu do sada, a neki od njih su: Saberz, Galoski, Matroda, Karim Mika, Space Motion, Andrew Meller, Wreckage, Pessto, Mike Vale, Lea Dobričić, Forest People, Ilija Đoković i mnogi drugi…

BiH Color Festival  Brčko 2022.

Ovogodišnji festival će imati novi segment, a to su live izvođači na glavnoj bini u dnevnom terminu, koji će sigurno privući novu publiku koja nikada nije bila na  festivalu.

Cilj je bio da se privuku  novi ljudi, obogati festival i dožive boje na najbolji mogući način dok traje dan.

Novi segment na festivalu su live izvođači iz hip hop, trap i pop kulture koji će upotpuniti dnevni program na festivalu kao nikad do sad.

Ko nastupa na BiH Color Festivalu 2022. u Brčkom

Dnevni program na glavnoj bini biće upotpunjen sa najpopularnijim izvođačima alternativne scene iz regiona, dok je noć rezervisana za DJ-eve.

Na Main stage-u nastupaju: Edo Maajka, Nipplepeople, Vojko Vrućina i Zoi, kao i DJ Architect, Galoski, LEA i WRECKΛGE.

Na Hammer stage-u su: Lag, Fakir – Noise Destruction, RanchaTek i Sesha.

Ovo su samo neki od izvođača jer konačan spisak nije u ovom momentu objavljen.

bih color festival
BiH Color Festival

Prodaja ulaznica za BiH Color Festival Brčko 2022.

Promo ulaznice od 20 KM su prodate. Trenutna cijena, ali ne i finalna je 25 KM za oba dana, dok dnevne ulaznice koštaju 15 KM.

Količine su ograničene, a karte su dostupne na www.kupikartu.ba i svim njihovim prodajnim servisima, kao i u pivnici Silver Wings u Brčkom i Urban pub Krug u Bijeljini.

Na dan festivala ćete na ulazu moći kupiti dnevne karte, ali su dostupne i u pretprodaji. Cijene dnevnih karata na dan festivala će se razlikovati od onih u pretprodaji.

Ukoliko ste kupili online ulaznice, potrebno je da iste isprintate i ponesete sa sobom na festival. Jedna ulaznica važi za jednu osobu. Ukoliko ste kupili više ulaznica potrebno je svaku pojedinačno odštampati.

Mogućnost ponovnog ulaska i izlaska ne postoji u toku jednog dana.  Onog momenta kada vam bude očitana karta na skeneru na ulazu, poništava se za taj dan. Čuvajte ulaznice, one vam vrijede za oba dana. Ulazak nakon 1h iza ponoći na festival nije moguć. 

Donošenje vlastitih napitaka i hrane nije dozvoljeno, kao ni donošenje bilo kakvih staklenih čaša ili boca. Na festivalu ćete moći kupiti hranu i piće na mjestima označenim za to. Dozvoljen je unos lijekova i medikamenata u pratećoj ambalaži kao i u razumnim količinama.

O bojama na BiH Color festivalu Brčko 2022.

Prisutne partijanere i ove godine očekuje nesvakidašnji izgled bina, kao i više od 40.000 vrećica boje, koje će upotpuniti zabavu i uživanje u festivalu. 

Boje imaju međunarodni sertifikat da nisu toksične, ali svakako je bitno da napomenemo sljedeće stvari:

Boje su pravljene od prirodnih sastojaka, te osobama koje su alergične na škrob, ne preporučuje se kontakt sa bojama. Svi učesnici festivala dolaze na vlastitu odgovornost, a organizatori se ograđuju od mogućih posljedica po zdravlje koji budu ignorisali ovo upustvo.

Boje se lako peru uz sapunicu, prašak, deterdžent i ne ostavljaju trajne tragove.

Koncept samog festivala, zasniva se na grupnom bacanju boja na svaki okrugli sat u ritmu muzike.

Prijedlog organizatora  je da dođete u bijelom, jer se boje najbolje ističu na bijelim odjevnim predmetima.

Plaćanje tokenima – BiH Color Festival

Platno sredstvo za sve u sklopu festivala su TOKENI koje ćete moći kupiti za novac po principu 1 TOKEN = 1 KM. Povrat tokena poslije festivala NIJE MOGUĆ, te organizatori mole  da novac za tokene mijenjate razumno.

bih color festival
BiH Color Festival

Ko su organizatori BiH Color Festivala Brčko 2022.

Idejni tvorac najšarenijeg festivala u BiH i regionu i direktor festivala je  Miloš Stankić, a festival se odvija u okviru Udruženje građana BIH COLOR FESTIVAL Brčko distrikt

BiH Color Festival Brčko 2019. godine
Odličnu zabavu 2019. godine pružili su  DJ-evi na dvije bine u okviru festivala: Matroda, Saberz, Vreckvge, Erick Kasell, Mike Vale, Space Motion, Sinša Tamamović, Wise D & Kobe.

 Dio programa su i Clay Clemens, Pessto, Miloš Stankić, Mario Eddie, Drop Sensei, Vandal Steve, Vill & Vash, Luis De Mark, Jelly For The Babies, Dražen Zimonjić, Mark Funk, Ricochet, Frankie NV, O&S, kao i mnogi drugi vrhunski izvođači.

Smještaj – BiH Color Festival

Prema informacijama iz 2019. Organizatori su za sve posjetioce, koji dolaze iz drugih bh. gradova i regiona obezbijedili i mogućnost smještaja u kampu, koji ima jedinstven ambijent.

 Priroda, sportski tereni, prirodni hlad, bazeni u blizini, garantuju savršen ugođaj za sve kampere. Organizatori su obezbijedili prevoz za učesnike kampa do lokacije festivala, koji je uključen u cijenu.

Ove godine, 2022,  na zvaničnoj stranici festivala za one koji dolaze iz drugih gradova nije omogućen besplatan smještaj u smislu  noćenja.

Prijedlog organizatora  je da smještaj potražite putem interneta par dana ranije. Ovo su neki od lokalnih hotela/motela: Vila Bakarni, Garni Hotel Nea, Hotel Park, Hotel Jelena, Motel Majevička kuća, Hotel Evropa itd.  Naravno osim toga smještaj možete potražiti i na platformama kao što su booking, airbnb i olx.

Šta možete vidjeti tokom posjete Brčkom

Ako dolazite na BiH color festival iz drugog grada ili države, evo šta možete vidjeti i posjetiti u ovom gradu.

Gradska Vijećnica

U Brčkom je 1892. godine izgrađena Gradska vijećnica prema idejnom projektu arhitekta Aleksandra Viteka i izvođačkom projektu arhitekta Ćirila Ivekovića.

U prvo vrijeme u Vijećnici je bila općina, zatim pošta, telegraf,  Savska kapetanija, te Gradska knjižnica. Sada se u Vijećnici nalazi galerija. 2004. godine je proglašena nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.


Begova kula

Kula u Bijeloj je građena od 1795. do 1812. godine od kamena sa razrušenog franjevačkog samostana u Gornjoj Skakavi. Kula je masivna građevina četvrtaste osnove i ima sedam katova. Zna se da je kula bila u vlasništvu begova Gradaščevića. Proglašena je nacionalnim spomenikom BiH.

Kuća Kučukalića

Kuća Alijage Kučukalića nalazi se u starom gradskom dijelu Kolobara, u blizini Bijele džamije. Kuća Kučukalića je 2003. godine proglašena nacionalnim spomenikom BiH i već je započeta njena restauracija.

Krsmanovića kuća

Porodica Krsmanović je izgradila 1865. godine veliku i lijepu kuću zvanu Dvorana. Dolaskom Austro – Ugarske u ovoj kući je od 1878. pa do 1918. godine bio Konzulat Turske, zatim đački konvikt pa ženska stručna škola. 

Staro gradsko jezgro

Od stare arhitekture ostalo je veoma malo. Osim Vijećnice i Hotela „Posavina“ tu je zgrada gdje se nalazila knjižara „Veselin Masleša“, zatim zgrade sa jedne strane Trga mladih i u ulici pored zgrade Vlade Brčko distrikta. 

Atik – Savska džamija

Još 1600. godine za potrebe građana i nefera – vojnika brčanske utvrde, podignuta je mala drvena džamija. Naziv Atik, govori da je riječ o najstarijoj džamiji na ovoj regiji, a to su potvrđivali i njeni metar debeli zidovi, te munara sa dvije ukrasne šerefe, izgrađene od sitne cigle i ukrašene spektrom boja.

Nažalost, ova džamija je srušena u ratu 1992. godine. Džamija je ponovo izgrađena 2007. godine i proglašena nacionalnim spomenikom BiH.


Smještaj Brčko

U sastavu ugostiteljskog lanca „Bakarni Lonac“ od 2017. godine je i luksuzno opremljena „Vila Bakarni“, koja se nalazi na mirnoj lokaciji u centru Brčkog, nedaleko od rijeke Save, graničnog prelaza, luke i svih važnih institucija grada.

Osim zatvorenog dijela restorana, posebna prednost objekta su natkrivena i otvorena terasa sa koje se pruža savršeni pogled na rijeku Savu.

Idealno za romantične večere, kafu sa prijateljima, porodična druženja. Vila posjeduje i sopstveni parking, koji je pod video nadzorom.

Svaka soba posjeduje klimu, kablovsku tv, internet, mini-bar. Idealna je za poslovne ljude, porodične vikende, turiste na proputovanju, ali takođe prilagodljiva i za poslovne konferencije, prezentacije, književne večeri ili specijalne promocije.

Hotel Nea

Boutique Hotel Nea je objekat koji se nalazi u blizini samog centra Brčkog, u Srpskoj Varoši, a opet u mirnom dijelu van domašaja buke. Svojim položajem omogućuje gostima da za samo nekoliko minuta dođu do pješačke zone i strogog centra grada, a isto tako i da budu na obali rijeke Save i uživaju u šetnji istom.

Objekat raspolaže sa 7 moderno opremljenih soba, od kojih su dvije dvokrevetne, tri trokrevetne i dva apartmana u koje može stati četvoro, odnoso petoro gostiju. Sve sobe su apsolutno nove, kao i sam hotel, jer je renoviran.

Opremljene su po visokom standardu.

Ponuda hotela je upotpunjena caffe barom, odnosno wine and whiskey barom, čiji je kapacitet 25 sjedećih mjesta. Hotel ima prostrani besplatni parking koji je danonoćno pod video nadzorom.

Izdvajamo za Vas:

Ostali čitaju

SHOPPING DAY – iskoristite odlične popuste u svim prodajnim centrima FIS

Za svoje vjerne posjetitelje i kupce, FIS organizira Shopping...

Znate li da se dioptrija plus može značajno smanjiti? Pogledajte kako

Jedna od najčešćih šala koju deca upotrebljavaju kada se...

Osvojite karte za spektakl i druženje s našom najvećom muzičkom zvijezdom!

Fanovi Halida Bešlića iz cijele Bosne i Hercegovine, ali...

Hanka Paldum u gostima kod Enisa Bešlagića

Gdje je nestalo janje iz pjesme „Kad ja pođoh...

Šta vidjeti u Sarajevu

Ako se pitate šta vidjeti u Sarajevu, na pravom...