Lady Gaga objavila reizdanje albuma “Born This Way”

Lady Gaga zvanično je objavila najavljivano reizdanje albuma “Born This Way” na njegovu desetu godišnjicu

Izdanje sadrži 14 originalnih pjesama s njenog albuma iz 2011. sa šest novih obrada pjesama koje su dostupne na streaming servisima.

Preoblikovane pjesme izvode umjetnici koji zastupaju i zagovaraju LGBTQIA+ zajednicu, uključujući pop legendu Kylie Minogue, repera iz New Orleansa Big Freedia i Bena Platta.

Šest obrada prerađuje Gagine klasične pop pjesme u različite žanrove koji poštuju njen eklektični stil, od country balada do hip hop/techno hitova, barskih himni do laganih balada.

Lady Gaga se zahvalila izvođačima na albumu i svojim obožavateljima u objavi na Instagramu, citirajući vodeći singl albuma.

” Radujte se i volite se danas jer takvi ste rođeni”, napisala je.


Od svog objavljivanja 23. maja 2011. godine, Born This Way hvaljen je kao proslava neobičnosti i prekretnica u Gaginoj karijeri. Bilo je to pjevačicin prvi broj 1 album, prodan u više od milion primjeraka u prvoj sedmici, i bio je treći svjetski najprodavaniji album 2011.

Prošlog mjeseca pop zvijezda se pojavila na ceremoniji u zapadnom Hollywoodu gdje je primila ključ grada, a 23. maj proglašen je danom “Born This Way”.

Ostali čitaju

Mostar Summer Fest

Ako ti treba dobra zabava onda je Mostar Summer...

Mahmut Orhan i Shouse su nova imena Sea Dance festivala

Mahmut Orhan, turski house producent i DJ čiji su...

Počinje treći ciklus „Ženske Mentorske Mreže“

Prilika edukaciju i networking za 50 mladih žena iz...

Top 10 muzičkih festivala u BiH koje morate posjetiti

Neka ovo ljeto bude u znaku muzike, dobre zabave...