Kakva najava: Izlazi prvi zajednički album Queena i Adam Lamberta

Nakon uspješne saradnje, Queen i Adam Lambert najavili su izlazak svog prvog ikad zajedničkog live albuma “Live Around The World”

Album će biti dostupan kao CD, DVD, CD + Blu-ray i vinil, bit će objavljen 2. oktobra.

Adam Lambert nastupa već sedam godina sa bendom Queen. Svoj prvi nastup imali su još davne 2009. godine kada je Lambert pobijedio u emisiji American Idol. Sreća za Lambarta je ta da su u finalu gostovali Brian May i Roger Taylor.

https://www.instagram.com/p/CEIPpP-ljc_/?utm_source=ig_embed

Uslijedila je njihova zajednička svjetska turneja, koja je bila veoma uspješna jer su turneje bile rasprodate.

“Kako nismo mogli na turneju ove godine, željeli smo fanovima pružiti nešto umjesto toga, a live album je bio logičan sljedeći korak s kojim smo se svi složili. To je prvi put da smo zajedno izdali album i zaista smo se jako zabavili sastavljajući ga, birajući omiljene nastupe u posljednjih sedam godina”, izjavio je Adam Lambert o albumu.

Njihov nadolazeći album “Live Around The World” predstavlja zbirku vrhunaca i trenutaka za pamćenje iz više od 200 koncerata, izabranih od strane Taylora, Maya i Lamberta.

Izabrani koncerti uključuju Rock in Rio, Lisabon, britanski festival Isle of Wight, Summer Sonic u Japanu, nekoliko koncerata s turneje po Velikoj Britaniji i Sjevernoj Americi, i jedan od njihovih posljednjih nastupa prije pandemije – Fire Fire Fight Australia. Svi formati izdanja uključuju cjelokupni set u trajanju od 22 minute na Fire Fight Australia u kojem su odsvirali legendarnu setlistu s Live Aida iz 1985. godine: “Bohemian Rhapsody”, “Radio Ga Ga”, “Hammer To Fall”, “Crazy Little Thing Called Love”, “We Will Rock You” i “We Are The Champions”.

Dvadeset predstavljenih pjesama uključuju klasike, kao što su “Don’t Stop Me Now” i “I Want To Break Free“, ali i raritete kao što su Queenove verzije Mercuryjevih samostalnih pjesama “Love Kills” i “I Was Born To Love You”. DVD i Blu-ray izdanja sadrže dodatne snimke: “Drum Battle” Rogera Taylora sa sinom Rufusom Taylorom (bubnjar benda The Darkness) i Brian Mayov solo, “Last Horizon”.

Ostali čitaju

Zaposleni Wiener osiguranja realizovali projekat „Boravak za oporavak“

Program korporativnog volontiranja Social Active Day koji je pokrenut...

Banja Luka Fest

Šta je Banja Luka Fest? Banja Luka Fest je internacionalni...

United Grupa predstavila novu kompaniju

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj...

SHOPPING DAY – iskoristite odlične popuste u svim prodajnim centrima FIS

Za svoje vjerne posjetitelje i kupce, FIS organizira Shopping...

Kako kupiti Bitcoin i sigurno ga čuvati?

Bitcoin je jedna od najbrže rastućih valuta na svijetu...