Nova izdanja: Sia izbacila novi album, novi singlovi Pink, Bon Jovija, zanimljiv duel Ozzyja Osbournea i Post Malonea

U pregledu događanja na svjetskoj muzičkoj sceni izdvajamo nova izdanja i aktuelne singlove sa svjetske scene

Sildenafil debe eliminarse en programas especiales del fabricante, también puede tener consulte este sitio baja autoestima, que se activa.

Sia je objavila dugoiščekivani studijski album “Music – Songs from and Inspired by the Motion Picture” koji je ujedno i savršena pratnja njenom istoimenom redateljskom debiju, dvostruko nominiranom za Zlatni globus. Sia je na novom albumu sarađivala je s velikim imenima kao što su David Guetta, Labrinth i Burna Boy. Na album su uvršteni singlovi “Together,” “Courage to Change”, “Hey Boy”, “Saved My Life” koju je napisala s Duom Lipom te “Floating Through Space”, nevjerojatna kolaboracija s Davidom Guettom.

U saradnji s Davidom Guettom, ali i Imanbekom i Gunnom novi singl “Big” izbacila je i Rita Ora, a pjesma dolazi u pratnji EP-a “Bang”, pandemijskog izdanja napisanog i produciranog putem Zooma. “Muzika je zbilja univerzalan jezik i ovaj EP dokaz je kako kreativni proces ima moć uzdignuti se iznad svih prepreka koje nas dijele”, poručila je povodom izlaska EP-a Rita Ora.

Nakon prošlosedmične objave singla Kings Of Leon izbacili su i dramatični crno-bijeli video koji prati aktualnu pjesmu “Echoing”. Dugoočekivani album najavljen je za mart ove godine.

Grupa Bon Jovi objavila je novi singl i videospot “The Story Of Love”. Pjesma se nalazi na najnovijem albumu benda “2020”, a tematski se osvrće na posebnu očinsku ljubav. Inspiraciju za pjesmu Jon Bon Jovi našao je u vlastitoj porodici – svojoj djeci, ženi ali i njegovim roditeljima.

Foo Fighters nastavljaju niz sedmičnih novosti, a ovoga puta iznenadili su obradom disco klasika “You Should Be Dancing” grupe The Bee Gees. “Nikad u životu nisam ovako pjevao”, entuzijastično je, kao i uvijek, komentirao Grohl.

Djevojke iz grupe HAIM u saradnji s Taylor Swift lansirale su remix “Gasoline”. Tu je i nova verzija pjesme “3 AM” u kojoj se sestrama pridružio Thundercat.

P!nk je objavila duet s devetogodišnjom kćeri! Pjesmu je, kaže, objavila s nadom da će usrećiti i druge, a u pratećem video spotu simbolično se pojavljuju mama i kći – sretne i obasjane suncem! “Prošla godina je bila i tiha, za promišljanje, veliki učitelj. Willow i ja smo našle udobnost u glazbi”, poručila je P!nk.

Saradnja Ozzyja Osbournea i Post Malonea “It’s A Raid” začinjena je zanimljivim novim videospotom. Naime, koronavirus onemogućio im je snimanje prvotno zamišljenog spota, stoga su glazbenici odlučili postati – animirani likovi:

Ostali čitaju

Mostar Summer Fest

Ako ti treba dobra zabava onda je Mostar Summer...

Mahmut Orhan i Shouse su nova imena Sea Dance festivala

Mahmut Orhan, turski house producent i DJ čiji su...

Počinje treći ciklus „Ženske Mentorske Mreže“

Prilika edukaciju i networking za 50 mladih žena iz...

Top 10 muzičkih festivala u BiH koje morate posjetiti

Neka ovo ljeto bude u znaku muzike, dobre zabave...