Mahmut Orhan i Shouse su nova imena Sea Dance festivala

Mahmut Orhan, turski house producent i DJ čiji su megahitovi osvojili svjetske top liste, nastupit će na ovogodišnjem, osmom izdanju Sea Dance festivala! Svoj dolazak potvrdili su i Shouse, australijski dvojac koji donosi plesne himne „Love Tonight“ i „Won’t Forget You“, ali i brojne druge hitove.

Mahmut Orhan i Shouse pridružuju se već najavljenim techno super zvijezdama Nini Kraviz i Anfisi Letyago, a uz njih će na najboljoj žurci ljeta, na plaži Buljarica kod Budve, nastupiti i Ana Đurić Konstrakta, Dubioza Kolektiv i KALUSH Orchestra.

Mahmut Orhan & Shouse bring Global Hits | Sea Dance Festival 2022

DJ Mahmut Orhan kombinuje deep house, groovy indie dance i etno zvuk, a pravu pometnju na muzičkoj sceni napravio je 2016. godine izbacivši numeru „Feel“ (feat. Sena Sener), koja danas broji skoro pola miliona pregleda i strimova na YouTube i Spotify kanalima. Karijeru Mahmuta Orhana lansirao je njegov nepogrešivi talent za pravljenje hitova, koji su zajedno skupili skoro vrtoglavih milijardu pregleda. Kao jedan od najperspektivnijih izvođače dance muzike današnjice, Mahmut Orhan je u posljednjih nekoliko godina postao obavezno ime vodećih svjetskih festivala, a Sea Dance fanovi pamte njegov nastup iz 2017. godine, sa četvrtog izdanja.

Australijski elektronski dvojac Shouse tvorci su klupske himne „Love Tonight“ iz 2017. godine, koja broji više od 400 miliona strimova, 11 miliona Shazama i spada u Top 50 najstrimovanijih numera na Spotify! „Love Tonight“ se našla u top 10 singlova na top listama u Austriji, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Holandiji i Švajcarskoj. Numeru su remiksovala velika muzička imena kao što su David Guetta, Robin Schulz, Franky Wah i DJ Seinfeld, a remiksi Olivera Huntemanna i Vintage Culturea postali su viralni na TikToku. Ove godine na ljubav publike širom svijeta uzvratili su novim hitom „Won’t Forget You“, napravljenom po poznatoj, odličnoj formuli – melodija, topao bit i hor drugara. Zbog svog muzičkog umijeća koje će tek da zablista, Shouse su nominovani na Music Victoria Awards u kategoriji Best Breakthrough Act.

Na ovogodišnjem izdanju dobitnika nagrade za Najbolji evropski festival, koje biti održano od 26. do 28. augusta, nastupit će i već objavljena muzička imena iz Evrope i regiona: čarobnice svjetske elektronske scene Nina Kraviz i Anfisa Letyago, najtraženije muzičko ime Balkana Ana Đurić Konstrakta, pobjednici Evrovizije KALUSH Orchestra i jedan od najvećih regionalnih bendova posljednje decenije Dubioza Kolektiv.

Ograničen kontingent ulaznica po poklon cijeni od 64 KM, uz 40 odsto popusta, u prodaji je do isteka zaliha! Ulaznice su dostupne preko festivalske stranice, kao i prodajne mreže u zemlji gigtix.ba.

Ostali čitaju

Oglas za posao u Pivnici ‘kod Crnog mačka’

Pivnica ‘kod Crnog mačka’ raspisala je oglas za posao...

(VIDEO) Međunarodni dan zajedničkog života u miru

Od 2017. godine svakog 16. maja obilježava se Međunarodni...

Regionalni muzički festival “Biser Jadrana” poziva autore i izvođače iz BiH da se prijave na konkurs

Regionalni muzički festival „Biser Jadrana 2024“ objavio je konkurs...

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

Donacija u iznosu od 44.000 KM Donacijom u iznosu od...

Telemach podrška ZMAJEVIMA – utakmice otključane za cijelu Bosnu i Hercegovinu na EON platformi

Kompanija Telemach BH svjesna značaja koji aktuelni plasman naših...