back to top

Tuzla apartmani blizu jezera

Saznajte sve informacije od smještaju blizu Panonskih jezera u Tuzli, Tuzla apartmani blizu jezera

Kada posjećujemo Tuzlu, posebno u ljetnim mjesecima neizostavna su Panonska jezera. Čuvena jezera od izgradnje pa sve do danas je posjetilo više od 3,5 miliona gostiju.

Osim odličnog rashlađenja u ljetnim mjesecima, jezera imaju ljekovitu svrhu zbog izrazitog sadržaja soli i drugih minerala. Ukoliko posjećujete Bosnu i Hercegovinu na svoju listu dodajte i jedan od najstarijih gradova u Evropi – Tuzlu.

Kako bi vam olakšali potragu za boljim smještajem donosimo vam sve o Tuzla Apartmani blizu jezera što trebate znati. Koje su najbolje cijene, lokacije i šta još posjetiti u ovomg bosanskohercegovačkom gradu otkrijte u nastavku.

U sklopu Panonskih jezera nalazi se kompleks tri umjetnih, slanih jezera koji su izgrađeni 2003. godine.

Osim prelijepih Panonskih jezera, koji je popularno okupljalište tokom ljeta, Tuzla je izvrstan grad za odmor sa porodicom ili prijateljima.

Bogata historija koja seže u daleki neolit, građevine koje su ostaci osmanskog i austrougarskog perioda čini Tuzlu jednih od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini.

Ukoliko planirate posjetu bosanskohercegovačkih gradova, osim Sarajeva, Mostara, Banja Luke na listu dodajte i Tuzlu. Iako ovaj grad nije mnogima prva destinacija prilikom boravka u Bosni i Hercegovini,  Tuzla i dalje posjeduje posebnu energiju i čari u koje ćete se i sami uvjeriti.

Koja je najbolja lokacija smještaja a da je blizu jezera ?

Panonska jezera se nalaze na šetalištu Slana Banja, i smještaj koji nije udaljen iz centra grada nije teško pronaći. S obzirom da se jezera nalaze u samom gradu postoje u neposrednoj blizini apartmani.

Cijene, kao i u svim većim gradovima, zavise od lokacije. U ovom slučaju smještaj da je udaljem laganim hodom od jezera u prosjeku ( po jednoj noći ) košta od 20 € do 40 €.

Smještaj koji je nešto udaljeniji od jezera, u okolini Gradskog parka, može se pronaći po noćenju od 30 €. Dobra strana je što su jezera u gradu, te ukoliko pronađete smještaj u neposrednoj blizini do samog centra grada možete stići vrlo brzo pješke.

U ovom području grada većina smještaja je studio apartman i apartmani. Što znači da u studio apartmanima u jednoj prostoriji su smješteni i dnevni boravak, kuhinja i krevet. S druge strane apartman podrazumijeva cjelokupan stan, u zavisnosti može biti jednosoban ili dvosoban.

Apartmani u blizini jezera imaju besplatan internet, parking mjesto, opremljenu kuhinju i druge potrebštine koje će osigurati vaš boravak što ugodnijim i boljim.

Sve željene znamenitosti možete posjetiti laganim hodanjem kroz grad. No, ukoliko se ne želite previše umarati imate i opciju gradskog prijevoza ili taksija. U zavisnosti od udaljenosti lokacije koju želite posjetiti.

  Svakako preporučujemo da se za izbor smještaja opredijelite u okolini Panonskih jezera s obzirom na spoj cijene i blizine centru grada.

Zbog ne toliko čestih autobuskih linija, posebnom vikendom, bolje je da potražite smještaj u okolini jezera ili Trga slobode. Cijene smještaja u Tuzli po noćenju ( jedna osoba ) kreću se u prosjeku od 10 do 30 eura. Čak i ukoliko želite apartman koji je nešto udaljeniji od centra grada nećete moći pronaći mnogo jeftinije od cijena koje su zastupljene u centru.

Putovanje za koje ne treba mnogo novca

Ljeto je već uveliko iza nas i sigurno se pitate zašto posjetiti Tuzlu i Panonska jezera dok su hladniji dani. U sklopu Panonskih jezera postoji i Arheološki park neolitsko – sojeničko naselje i Muzej geološka postavka ”Panonnica”.

Ukoliko posjećujete Tuzlu sa porodicom onda u blizini je i Dječiji zabavni park ”Slana banja”. Osim atrakcija, za sve zaljubljenike u arhitekturu u ovom bosanskohercegovačkom gradu imate priliku iskusiti prelijepe građevine iz osmanskog, austorougarskog i jugoslovenskog perioda.

U jednom od najstarijih gradova u Evropi možete iskusiti jedan poseban historijski period – neolit. Tuzla je poznata po soli. Još od doba neolita pronađeni su ostaci koji ukazuju da su na ovom području već tada počeli sa eksplotacijom prirodnih minerala.

Kada posjećujete Tuzlu iskoristite priliku da posjetite i Trg slobode, Nekropola sa stećcima u Starim kućama Donje Breške, Dvor Srpskopravoslavne zvorničko-tuzlanske eparhije sa pokretnim naslijeđem, Džindijska (Husein-Čauš) džamija.

Ostali čitaju

Top 10 muzičkih festivala u BiH koje morate posjetiti

Neka ovo ljeto bude u znaku muzike, dobre zabave...

Globalhost d.o.o. raspisuje natječaj za posao PHP programera

Oglas za posao Kao iskusni PHP programer bit ćete odgovorni...

Vrijeme sutra – Vaš vodić kroz oblake

U svakodnevnom životu, ljudi se često oslanjaju na razne...

Restoran Regal Sarajevo – Mali biznis mjeseca

Restoran Regal Sarajevo spoj kvalitete i elegancije, uz bogat...

Saradnja Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Addiko Bank Sarajevo

Danas je na Univerzitetu u Sarajevu – Ekonomskom fakultetu...