David Guetta izbacio ljetni hit If You Really Love Me

David Guetta ne zna stati. Nakon novijih uspješnica “BED” i “Heartbreak Anthem”, DJ izbacuje zarazni singl “If You Really Love Me”

Naslov vam ne zvuči poznato bez razloga jer se radi o preobražaju klasika Whitney Houston “How Will I Know“.

Novi život ovoj bezvremenskoj pjesmi dala je i pop-soul senzacija John Newman, koji je svojom neodoljivom bojom glasa začinio novu ljetnu himnu.

“Imao sam dugo ideju obraditi ovaj klasik Whitney Houston jer je pjesma posebna meni i mojoj ženi. Bilo je toliko prirodno dati novu priču i svoje emocije ovoj predivnoj pjesmi. Kada se stvorila prilika za napraviti ovu pjesmu s Davidom Guettom, netko s kim sam oduvijek htio surađivati, ostao sam bez pameti”, izjavio je Newman, čiji glas nosi etiketu jednog od najprepoznatljivijih glasova Velike Britanije. Newman je svoju poziciju u “pop plemstvu” zavrijedio pjesmom “Love Me Again” te saradnjama s Calvinom Harrisom i Rudimentalom, a nema sumnje da će slušanost njegovih pjesama rasti gore nakon ovakve moćne saradnje.

David Guetta

Svoj udio kolača u pjesmi dobio je i britanski DJ, radijska ličnost i producent MistaJam, koji je pjesmi dao upgrade kao jedan od producenata.

Da ne bi bilo nismo znali, Grammyjevac David Guetta spada u među top 10 najstreamanijih izvođača na streaming servisu Spotify. Izglasan za najboljeg DJ od strane DJ Maga, ovaj DJ maher nedavno je prikupio više od 1,6 miliona dolara kroz livestream evente “United At Home”, koje je dodijelio dobrotvornim udrugama i organizacijama, među kojima su UNICEF i World Health Organization.

Valja i podsjetiti kako je David Guetta glavni uzlet u karijeri imao prije deset godina s hitom “When Love Takes Over”, prvim singlom s njegovog albuma iz 2009. “My Love”. Do sada je prikupio mnogo zlatnih i platinastih naklada, a sve njegove pjesme broje preko 10 milijardi streamova.

Ostali čitaju

Banja Luka Fest

Šta je Banja Luka Fest? Banja Luka Fest je internacionalni...

SHOPPING DAY – iskoristite odlične popuste u svim prodajnim centrima FIS

Za svoje vjerne posjetitelje i kupce, FIS organizira Shopping...

Zaposleni Wiener osiguranja realizovali projekat „Boravak za oporavak“

Program korporativnog volontiranja Social Active Day koji je pokrenut...

Vraćaju se nakon 15 godina/ Fugees najavili povratničku turneju

Fugees sa Lauryn Hill, Wyclef Jean i Pras Mihael...

The Weeknd ima novi album: Dawn FM već obara rekorde!

Poznati pjevač The Weeknd početkom godine predstavio je novi...