Brzi i žestoki/ Potvrđena još dva filma koja će označiti kraj ove franšiže

Brzi i žestoki/ Ova godina je donijela nova iznenađenja i način života kakvom se nismo mogli ni nadati. Pandemija je pogodila filmsku industriju kao nikada prije

Niko nije ni vjerovao u korona virus sa početkom godine, svi su mislili da će to brzo proći međutim evo nas skoro deset mjeseci kasnije i korona je i dalje tu.

Korona virus je pogodio sve grane života, od muzičke do filmske industrije koja je morala odjednom da se zaustavim. Nema snimanja nema prikazivanja filmova što je za filmske fanove bila grozna vijest.

brzi i žestoki/ potvrđena još dva filma koja će označiti kraj ove franšiže
Brzi i žestoki/ Potvrđena još dva filma koja će označiti kraj ove franšiže

Među odgođenim filmovima je i deveti nastavak već popularne franšize „Brzi i žestoki“, te je novi datum premijere prolongiran za 28. maj 2021. godine. Frinšiza Brzi i žestoki koja je počela prije 20 godina se završava sa desetim nastavkom. Međutim ne žele da to bude jedno veliko finale gdje će pokušati da uguraju zvijezde franšize jedan finalni put, već film podijeljen na dva dijela kako bi radnja tekla slobodnije.

Dakle možemo očekivati Fast 10: Part I i Fast 10: Part II, te da radnja u ova dva filma bude povezana kao što su to uradili Avengers: Infinity War i  Avengers: Endgame. Produkcijski studio Universal i Vin Diesel su izrazili želju da penzionišu franšizu sa praskom i da učine izvanredan posao kako bi priču što bolje kompletirali.

Što se tiče uloga u Brzi i žestoki, pored Vin Dizela vraćaju se Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris „Ludacris“ Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel i Sung Kang koji se vraća ponovo u ulozi Han – a. Kada je riječ o glumcima koji nisu potvrđeni za dva finalna nastavka među njima se nalaze: Charlize Theron, John Cena, Helen Mirren i Cardi B.

Sudar zvijezda

Kada imate ovako veliku glumačku postavu u kojoj trebate podjeliti glavnu ulogu izmeeđu Vin Diesela, Dwayne Johnsona i Jason Statama neizbježno je da dođe do problema. Mnogo se govorilo da Dwayne i Vin imaju problema i događale su se mnogobrojne svađe na setu prošlih filmova te se dovodi u pitanje da li će zajedno moći da završe ovu frnašizu Brzi i žestoki. Dwayne nije orginalno bio u prvim filmovima, međutim od petog dijela mnogi tvrde da je on oživio i dao novu snagu popularnom serijalu.

Odnosi nisu sjajni kada na to još dodamo i spin off Hobbs & Shaw koji se nije najbolje svidio Vin Dieselu možemo vidjeti koliko težak posao ima režiser Justin Lin da sve ove zvijezde usmjeri ka zajedničkom radu.

Mogući nastavci

Vin Diesel je nagovjestio da deseti dio Brzi i žestoki možda neće predstavljati potpuni kraj. Kao što smo vidjeli sa Hobbs & Shaw moguće je da se kreira spin off koji je odvojen od glavne priče ali se i dalje dešava u istom svijetu. Tako možemo očekivati ukršavanje likova iz raznih priča i mogućnosti za još više novih  zlikovaca koje naši heroji trebaju zaustaviti.

Ostali čitaju

United Grupa predstavila novu kompaniju

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj...

Kako kupiti Bitcoin i sigurno ga čuvati?

Bitcoin je jedna od najbrže rastućih valuta na svijetu...

Zaposleni Wiener osiguranja realizovali projekat „Boravak za oporavak“

Program korporativnog volontiranja Social Active Day koji je pokrenut...

Banja Luka Fest

Šta je Banja Luka Fest? Banja Luka Fest je internacionalni...

SHOPPING DAY – iskoristite odlične popuste u svim prodajnim centrima FIS

Za svoje vjerne posjetitelje i kupce, FIS organizira Shopping...