Telemach BiH proslavlja 10. rođendan i sa štićenicima Doma u Banja Luci

Vrijedna donacija će olakšati sistem funksionisanja ustanove

Total TV i kompanija Telemach, koji su u vlasništvu United Grupe, podijelili su radost svoje prve decenije uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini i donacijom Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja u Banja Luci „Rada Vranješević“.

Donacija u vidu idustrijskih uređaja, školskog pribora, higijenskih potrepština te servisa Total TV digitalne satelitske televizije olakšat će dugoročno sistem funkcionisanja Doma.

“Već 10 godina smo tu i za sve to vrijeme pokreće nas ideja da svakoga dana budemo bolji, kako u servisima koje korisnicima pružamo kroz najbolju tehnologiju, tako i u podršci i posvećenosti zajednici i društvu čiji smo ponosni član. Sigurno je da jednostavniji pristup informacijama unapređuje kvalitet života socijalno ugroženih kategorija i posebno nam je drago da smo sa štićenicima doma “Rada Vranješević” proslavili svoj deseti rođendan i zakoračili u novu deceniju.“, izjavila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Fondacije Telemach.

JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ u Banja Luci, jedina je institucija za zbrinjavanje djece u Republici Srpskoj, gdje kroz svakodnevni rad sa štićenicima gradi konstruktivan i aktivan odnos prema životu i društvenoj sredini.

„Svi mi uposleni u Domu „Rada Vranješević“, svakodnevno se trudimo da našoj djeci i mladima, koji tu borave, pružamo podršku 24 sata na dan. Pored toga što imamo odlične uposlenike, često nam je pomoć nužna. Zato smo izuzetno zahvalni Telemach-u koji nam je donacijom pomogao  i olakšao dugoročno sistem rada ustanove. Industrijska mašina za suđe nam je zaista pomogla posebno u novonastalim uslovima, ali isto tako i servis  Total TV-a, jer naši štićenici nakon školskih obaveza mogu da uživaju u filmovima i serijama u slobodno vrijeme.  Telemach je primjer da u našoj  državi zaista ima dobrih ljudi i kompanija, koji pomažu svojim sugrađanima.“, izjavio je direktor Doma, Vladimir Kajkut.

Kompanija Telemach ove godine slavi deceniju poslovanja u Bosni i Hercegovini. Za to vrijeme, Telemach je postao vodeći domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije i interneta. Telemach je kompanija koja direktno zapošljava više od 650 ljudi, a posvećena je i napretku zajednice u kojoj posluje kroz mnogobrojne akcije i pomoć različitim društvenim grupama. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1, kao i televizija Nova BiH.

Ostali čitaju

United Grupa predstavila novu kompaniju

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj...

Kako kupiti Bitcoin i sigurno ga čuvati?

Bitcoin je jedna od najbrže rastućih valuta na svijetu...

Zaposleni Wiener osiguranja realizovali projekat „Boravak za oporavak“

Program korporativnog volontiranja Social Active Day koji je pokrenut...

Banja Luka Fest

Šta je Banja Luka Fest? Banja Luka Fest je internacionalni...

SHOPPING DAY – iskoristite odlične popuste u svim prodajnim centrima FIS

Za svoje vjerne posjetitelje i kupce, FIS organizira Shopping...