Sve o životu Chris Cornella u najnovijoj biografiji

Hrvatski izdavač Rockmark predstavio je prijevod biografije Chris Cornella, “Total F*cking Godhead”, biografija koja je izašla u julu ove godine, piše radijski portal tntradio.ba

Chris Cornell – jedan od najboljih i najprepoznatljivijih grunge pjevača svih vremena – i njegov život hronološki su opisani na 340 stranica.

“Total F*cking Godhead” prva je sveobuhvatna knjiga o pokojnom pjevaču. Knjigu je napisao muzički novinar iz Seattlea Corbin Reiff. Temelji se na riječima onih koji su poznavali i sarađivali s Cornellom i riječima samog pokojnog pjevača.

interview: 'total f*cking godhead' author corbin reiff on chris cornell's  life, music, and legacy | bad feeling magazine

Biografija govori o usponu Chris Cornella i njegovog benda Soundgarden. Njegovoj evoluciji iz post-punk undergrounda osamdesetih u člana grunge “četvorke iz Seattlea” zajedno s Pearl Jamom, Alice In Chains i Nirvanom.

Knjiga analizira i Cornellovu solo karijeru, kao i njegovo djelovanje u Audioslaveu. Također pokriva temu njegove teške bitke s ovisnošću i ponovni susret s bendom koji ga je proslavio prije tragične smrti. Prošle su već tri godine otkad je Chris Cornell okončao vlastiti život u 53. godini.

Sam naziv knjige “Total F*cking Godhead” bila je fraza kojom je Bruce Pavitt (osnivač labela Sub Pop) opisao Soundgarden. Desilo se to u jednoj od svojih ranijih kolumni za lokalni list pod nazivom The Rocket”, izjavio je Reiff.

Ostali čitaju

Mostar Summer Fest

Ako ti treba dobra zabava onda je Mostar Summer...

Testovi ličnosti – pozitivne i negativne stvari

Testovi osobnosti neki su od najčešće korištenih testova poslodavaca....

Mahmut Orhan i Shouse su nova imena Sea Dance festivala

Mahmut Orhan, turski house producent i DJ čiji su...

Počinje treći ciklus „Ženske Mentorske Mreže“

Prilika edukaciju i networking za 50 mladih žena iz...