Skip to main content

Hrvatski izdavač Rockmark predstavio je prijevod biografije Chris Cornella, “Total F*cking Godhead”, biografija koja je izašla u julu ove godine, piše radijski portal tntradio.ba

Chris Cornell – jedan od najboljih i najprepoznatljivijih grunge pjevača svih vremena – i njegov život hronološki su opisani na 340 stranica.

“Total F*cking Godhead” prva je sveobuhvatna knjiga o pokojnom pjevaču. Knjigu je napisao muzički novinar iz Seattlea Corbin Reiff. Temelji se na riječima onih koji su poznavali i sarađivali s Cornellom i riječima samog pokojnog pjevača.

interview: 'total f*cking godhead' author corbin reiff on chris cornell's  life, music, and legacy | bad feeling magazine

Biografija govori o usponu Chris Cornella i njegovog benda Soundgarden. Njegovoj evoluciji iz post-punk undergrounda osamdesetih u člana grunge “četvorke iz Seattlea” zajedno s Pearl Jamom, Alice In Chains i Nirvanom.

Knjiga analizira i Cornellovu solo karijeru, kao i njegovo djelovanje u Audioslaveu. Također pokriva temu njegove teške bitke s ovisnošću i ponovni susret s bendom koji ga je proslavio prije tragične smrti. Prošle su već tri godine otkad je Chris Cornell okončao vlastiti život u 53. godini.

Sam naziv knjige “Total F*cking Godhead” bila je fraza kojom je Bruce Pavitt (osnivač labela Sub Pop) opisao Soundgarden. Desilo se to u jednoj od svojih ranijih kolumni za lokalni list pod nazivom The Rocket”, izjavio je Reiff.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

  (VIDEO) Mnogo poteškoća ali sve sa “Osmijehom”