Novi film Disney produkcije – Raya and The Last Dragon

Da li je Disney pronašao novi hit, saznat ćemo kada Raya and The Last Dragon zvanično budu dostupni za gledanje.

Disney je odlučio da počasti sve svoje fanove sa novim animiranim spektaklom, te su uporni da Raya and The Last Dragon dostignu nivo Frozen – a.

Kratki opis animiranog filma

Pratimo radnju junakinje Raya – e čiji su predci stoljećima u harmoniji dijelili svoj svakodnevni život sa zmajevima, te su zbog misterioznih okolnosti zmajevi morali da se žrtvuju kako bi spasili svoje drage prijatelje. U dugoj i mukotrpnoj borbi zmajevi su uspjeli da spase ljude i spriječe zlo čudovište Druun.

Međutim kada spletom okolnosti Druun ponovo oživi, Raya ima zadatak da pronađe posljednjeg živog zmaja, te da zajedno s njim stvori plan koji će još jednom poraziti Druun – a.

Prvi teaser trailer koji smo dobi očarao je internet, te smo se upoznali sa Raya – om i njenim slatkim pomoćnikom Tuk Tuk – om.

Novi način prikazivanja filma

Disney prati trenutnu epidemiološku situaciju i primorani su da sve svoje filmove kao i mnogi ostali izdavači isključivo prikazuju na streaming platformama. Zbog toga će Raya and The Last Dragon biti dostupni ekskluzivno na Disney Plus streaming platformi 5. marta 2021. godine. Iako se ovaj način pokazao kao dosta štetniji za same izdavače i da manje novca zarade na ovaj način jednostavno se ne mogu više opirati trenutnim mjerama.

disney

Sjajna glumačka postava daje još više nada da će Raya biti pravi hit. Sjajna Kelly Marie Tran daje glas glavnoj junakinji Raya – i, a svi koji su gledali Star Wars trilogiju znaju koliko je kvalitetna glumica Kelly. Naravno tu je još i zmaj Sisu kome je glas posudila popularna komičarka i glumica Awkwafina, Daniel Dae Kim će dati glas Raya – inom ocu, dok će Alan Tudyk posuditi glas sjajnom Tuk Tuk – u.

Tu je naravno još mnogo sjajnih glumaca koji će ovom animiranom filmu dati život, ali ih ne možemo sve navesti morat ćete čekati film kako bi otkrili sve detalje. Nadamo se da će Disney uspjeti da opravda naše uzbuđenje i da će Raya and The Last Dragon postati film koji ćemo mi i naša djeca gledati dugo dugo godina.

Ostali čitaju

Mostar Summer Fest

Ako ti treba dobra zabava onda je Mostar Summer...

Mahmut Orhan i Shouse su nova imena Sea Dance festivala

Mahmut Orhan, turski house producent i DJ čiji su...

Počinje treći ciklus „Ženske Mentorske Mreže“

Prilika edukaciju i networking za 50 mladih žena iz...

Top 10 muzičkih festivala u BiH koje morate posjetiti

Neka ovo ljeto bude u znaku muzike, dobre zabave...