Walt Disney će preostale filmove iz 2021. najprije prikazivati u kinima

Walt Disney Co saopćio je u petak da će “Eternals”, “West Side Story” i preostale filmove iz 2021. godine prikazivati isključivo u kinima prije nego što ih pusti u streaming, što je pokazatelj povjerenja da će se publika vratiti u kina.

Tvrtka je tokom pandemije eksperimentirala s prikazivanjem nekih filmova preko streaminga Disney+ u isto vrijeme kada su se prikazivali u kinima. Kino operateri pomno prate kako će se Disney, koji je zadnjih godina dominirao na kino blagajnama, nositi sa svojim nadolazećim planom jer je delta varijanta usporila povratak publike u multiplekse.

Disney je u saopćenju rekao da će animirani mjuzikl “Encanto” igrati u kinima 30 dana od 24. novembra, a u Disney+ će se uputiti neposredno prije Božića. Film govori o porodici koja živi u čarobnoj kući u planinama Kolumbije. Uključuje muziku koju je napisao tvorac “Hamiltona” Lin-Manuel Miranda.

Sva druga Disneyjeva izdanja, uključujući Marvelov film “Eternals” u novembru i oživljavanje “West Side Storyja” Stevena Spielberga u decembru, prikazivat će se isključivo u kinima najmanje 45 dana, saopćila je tvrtka.

Disneyjev najnoviji film, Marvelov “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings,”, upravo je postavio rekord za vikend na Praznik rada s 94,7 miliona dolara prodaje karata u američkim i kanadskim kinima. Film s pretežno azijskom glumačkom postavom, uključujući Simu Liua i Awkwafinu, prikazivan je samo u kinima.

No posjećenost kina tokom godine ostaje znatno ispod razine prije pandemije. AMC Entertainment, Cineworld Plc i Cinemark Holdings Inc računaju na velike jesenske i zimske naslove kako bi namamili gledatelje.

Ostali Disneyjevi filmovi iz 2021. su historijska drama “The Last Duel” i animirana komedija “Ron’s Gone Wrong” u oktobru, te akcijski špijunski film “The King’s Man” u decembru.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Ostali čitaju

Akta.ba proslavila poslovno punoljetstvo najboljom društveno-odgovornom proslavom

Akta.ba, vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini, proslavio...

Popularne online kladionice u 2023. godini

Bet365 je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih online kladionica...

dm kampanja {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – poziv za prijavu projekata

Od danas do 4. jula 2023. do 16 sati...

Prilika za mlade talente da dobiju posao u BBI banci

Bosna Bank International objavila je poziv za mlade talente,...

Oslobodite svoju strast za klađenjem s raznolikim inovacijama u ponudi online kladionica

U današnjem digitalnom dobu, online kladionice donose nevjerojatne inovacije...