Walt Disney će preostale filmove iz 2021. najprije prikazivati u kinima

Walt Disney Co saopćio je u petak da će “Eternals”, “West Side Story” i preostale filmove iz 2021. godine prikazivati isključivo u kinima prije nego što ih pusti u streaming, što je pokazatelj povjerenja da će se publika vratiti u kina.

Tvrtka je tokom pandemije eksperimentirala s prikazivanjem nekih filmova preko streaminga Disney+ u isto vrijeme kada su se prikazivali u kinima. Kino operateri pomno prate kako će se Disney, koji je zadnjih godina dominirao na kino blagajnama, nositi sa svojim nadolazećim planom jer je delta varijanta usporila povratak publike u multiplekse.

Disney je u saopćenju rekao da će animirani mjuzikl “Encanto” igrati u kinima 30 dana od 24. novembra, a u Disney+ će se uputiti neposredno prije Božića. Film govori o porodici koja živi u čarobnoj kući u planinama Kolumbije. Uključuje muziku koju je napisao tvorac “Hamiltona” Lin-Manuel Miranda.

Sva druga Disneyjeva izdanja, uključujući Marvelov film “Eternals” u novembru i oživljavanje “West Side Storyja” Stevena Spielberga u decembru, prikazivat će se isključivo u kinima najmanje 45 dana, saopćila je tvrtka.

Disneyjev najnoviji film, Marvelov “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings,”, upravo je postavio rekord za vikend na Praznik rada s 94,7 miliona dolara prodaje karata u američkim i kanadskim kinima. Film s pretežno azijskom glumačkom postavom, uključujući Simu Liua i Awkwafinu, prikazivan je samo u kinima.

No posjećenost kina tokom godine ostaje znatno ispod razine prije pandemije. AMC Entertainment, Cineworld Plc i Cinemark Holdings Inc računaju na velike jesenske i zimske naslove kako bi namamili gledatelje.

Ostali Disneyjevi filmovi iz 2021. su historijska drama “The Last Duel” i animirana komedija “Ron’s Gone Wrong” u oktobru, te akcijski špijunski film “The King’s Man” u decembru.

Ostali čitaju

Banja Luka Fest

Šta je Banja Luka Fest? Banja Luka Fest je internacionalni...

SHOPPING DAY – iskoristite odlične popuste u svim prodajnim centrima FIS

Za svoje vjerne posjetitelje i kupce, FIS organizira Shopping...

Zaposleni Wiener osiguranja realizovali projekat „Boravak za oporavak“

Program korporativnog volontiranja Social Active Day koji je pokrenut...

Telemach BH i Telemach fondacija pripremili srednjoškolce za tržište rada u BiH

Studijskom posjetom 20 najaktivnijih polaznika projekta Job Lab, Direkciji...

Telemach BH podržava mlade uspješne informatičare i njihovu školu

Poslovnicu Telemach BH u Vogošći posjetili su direktor OŠ...