Kako besplatno otvoriti blog i pisati o putovanju

Kako besplatno otvoriti blog u 2022 jer bloging se čini kao najlakši način zarade, on to zapravo i nije. Ali sjajna stvar što ne moraš biti super kvalifikovan da bi imao blog. Dvije najbolje stvari izgleda jako dobro u tvom CV-u, i može raditi bilo ko.

Sve što ti je potrebno je da znaš kako besplatno otvoriti blog, nešto zanimljivo za reći svojoj publici i jako puno strpljenja za svoju publiku i promet.

Sam početak bloginga može biti nekada jako težak, pogotovo ako si na Vi sa računarima i tehnologijom.

Kod bloginga imaš dvije mogućnosti, prva je da možeš koristiit besplatnu platformu za blogove ili možeš koristiti web stranicu.

Dakle treba da znaš kako napraviti blog stranicu besplatno. Samim tim moraš da znaš koje su besplatne platforme za blog.

Naravno, ne možete očekivati čudo od besplatnih platformi, oni nažalost imaju nekoliko nedostataka. Sve je u onome kako se želiš baviti blogingom. Ukoliko želiš da se ne baviš profesionalno, nego nešto ležernije, ove platforme će ti odlično odgovarati. Nažalost za nešto ozbiljnije postoje razna ograničenja, kao što su npr prilagođavanja i prijenos videa i slika, teško se stvara URL.

Samim tim u ovo ograničavanje spadaju i različite pohrane već pomenutih videozapisa i slika.

kako besplatno otvoriti blog
Kako besplatno otvoriti blog i pisati o putovanju

Većina besplatnih platformi za bloging također ne dopušta postavljanje oglasnih traka ili affiliate linkova na tvoju web stranicu, što je ključni izvor prihoda za većinu blogera.

WordPress.com

– ovo je besplatna usluga hostinga blogova koja je jako jednostavna za upotrebu. Morat ćeš se pomiriti s WordPress oglasima i brendiranjem, jer ipak trebaš uzeti u obzir da ne plaćaš mjesečnu naknadu i ne možeš postavljati oglase na svoju web lokaciju. Postoje i ograničene mogućnosti prilagodbe i proširenja.

Blogger

– još jedna google-ova besplatna usluga hostinga je Blogger zaista je jednostavna za upotrebu. Međutim njene mogućnosti prilagođavanja i dizajna su poprilično ograničene i nema mnogo opcija.

Medium

– kod Mediuma naglasak je na pisanju, a ne na dizajnu, a koristi ga jako puno novinara, pisaca i stručnjaka. To je sjajan način da svoj posao podijelite s određenom zajednicom, ali ne možeš prikazivati ​​oglase i teško je stvoriti vlastiti brend.

Ako ste posvađani sa tehnologijom, stvaranje web stranice može zvučati poprilično zastrašujuće, ali zapravo je to poprilično jednostavno uraditi, bukvalno je možeš stvoriti za dvadesetak minuta.

Pomoću vlastite web stranice moći ćeš stvoriti jedinstven brend, i to svoj (sa vlastitim URL-om) i ne postoji rizik da platforma izbriše tvoj blog – dakle ti ćeš  biti vlasnik web mjesta i imat ćeš potpunu kontrolu nad svojom web stranicom.

WordPress ima jako puno prijedloga i tema koje možeš odabrati – uzmi vremena i odluči se za onaj koji ti odgovara i temi tvog bloga.

Odluči se za nešto jasno i jednostavno, da možeš okačiti i velike slike i fontove koji se lako čitaju (fontovi Comic Sans i Courier nisu dostupni).

Kako povećati promet na svom blogu

Jednom kada napraviš svoju web stranicu, osmisliš temu bloga i objaviš svoje prve postove, slijedi veliko je pitanje – gdje su čitatelji?

Ne možeš samo očekivati ​​da će ljudi magično pronaći tvoj blog i početi ga čitati. Moraš to promovisati!

kako besplatno otvoriti blog
Kako besplatno otvoriti blog i pisati o putovanju

 Kada smo već kod publike, prilagodi jezik svojoj publici.

Budući da prije toga trebaš znati nekoliko informacija o svojoj publici, dakle sadržaj i jezik, dakle sama komunikacija, mora biti prilagođena.

Važno je da pišeš o temama koje su im važne – one ih zanimaju, vrijede im na neki način  ili im pomažu u rješavanju problema. Na ovaj ćeš imati njihovu znatiželju, a znatiželjan čovjek je tu! I zapamtite – na Internetu smo svi mi “Ti”. Možete pisati o putovanju, dobrim jelima ili provodima striptiz klubovima.

Ako primjetite da dobijate publiku kojoj su zanimljivi vaši provodi, posjetite beogradske striptiz klubove kao što je Black Rose VIP koji predstavlja najpoznatiji i najekskluzivniji striptiz noćni klub u Beogradu. Probudite maštu vaših čitatelja.

Kada ćete početi zarađivati ​​na blogu?

Ako slijediš ove jednostavne savjete, brzo ćeš pronaći svoje prve čitatelje. S vremenom će ih biti sve više, a to će te motivisati da ih ne razočaraš i stvarat ćeš zanimljiviji sadržaj. Sa svakom objavom ćeš biti povezaniji sa svojim blogom i svojim čitateljima.

Tada ćeš moći zaraditi novac putem svog bloga. Razne kompanije će vidjeti tvoju vrijednost. Na primjer, moći ćeš ponuditi maloj lokalnoj kompaniji da uz naknadu napiše referalni članak o njihovim proizvodima ili uslugama. Ali sponzorirani članci nisu jedini način zarade … plaćene promocije i affiliate  kampanje… Mnogo je mogućnosti za zaradu putem bloginga.

 Prvi korak je internet.Sve što trebaš je pristup internetu i sat vremena slobodnog vremena!

Potom stvoriš besplatan račun na nekim od navedenih platformi.

Kliknite “dodaj novu stranicu”

 Odaberi predložak koji odgovara tvojoj temi bloga!

Zatim biraš ikonu „Blog“ na bočnoj traci.

Sada si na početnoj stranici svog bloga. Klikni “Dodaj novi post”

 Ispuni polja: Ime, naslov, opis

Spremi promjene (i ne zaboravi ih spremiti svaki put kad napraviš promjene na blogu!)

Potom dodaješ zaglavlja, slike i tekst.

Ispuni sve elemente sadržajem! Možeš ih i urediti po svom ukusu.

Kada je vaš post spreman, kliknite “Objavi” da bi objavili na webu (možeš kliknuti i “Pregled” da bi vidio kako će tvoj članak izgledati na tražilici!).

Ako želite naučiti nešto novo o tome šta je blog i kako zaraditi uz pomoć bloga posjetite portal miltonmedia.

Ostali čitaju

SHOPPING DAY – iskoristite odlične popuste u svim prodajnim centrima FIS

Za svoje vjerne posjetitelje i kupce, FIS organizira Shopping...

Banja Luka Fest

Šta je Banja Luka Fest? Banja Luka Fest je internacionalni...

TOP 5 KLUBOVA Doček Nove godine, ludi provod u Beogradu

Doček Nove godine, ludi provod u Beogradu u najboljim...

ADDIKO / Kupujte na maksimalno 24 rate bez kamata i naknada

Sve je lakše kad se podijeli uz Addiko Mastercard...

Filmovi EKT produkcije poklon djeci Travnika

Skromna EKT Produkcija, nastala u želji da sačuva od...