Druga sezona Mandaloriana izlazi 30. oktobra

Disney je objavio datum izlaska druge sezone Mandaloriana, piše tntradio.ba

Nema puno detalja o radnji, dok je nekoliko istaknutih redatelja najavilo je da će predvoditi mandalorijsku epizodu.

Mandalorian 2 premijerno će se predstaviti 30. oktobra. Disney Plus objavio je datum na Twitteru:

Nakon što je već predstavio trailer, objavljen je novi poster koji je još više povećao očekivanja među velikom bazom obožavatelja. Na posteru se nalazi i naslovni lik, i njegova nesumnjiva zvijezda koja izbija, preslatka i vrlo pamtljiva Baby Yoda (službeno poznata kao The Child u seriji), a viđena je na leđima Mandovog glisera.

Iz očiglednih razloga nije dato previše o onome što će se dogoditi u sljedećoj sezoni serije, ali znamo nekoliko vrlo sitnih detalja.

Znamo da će se usredotočiti na mandalorijanca u potrazi za istinom o porijeklu djeteta, a također znamo da će se lovac na glave suočiti licem u lice sa zlikovcem Giancarla Esposita Moffom Gideonom, koji planira primiti Baby Yoda lično. Iznad toga, očekujte Darksabersa, kultnog bivšeg Jedija, puno akcije i naravno izvjesnu dugoouhu Baby Yodu, čije ćemo pravo ime napokon možda saznati (iako kao da ćemo ga prestati zvati Baby Yoda) . 

Službeni snimci iz serije potvrdili su povratak na Tattooine, gdje je prva sezona nagovijestila Fettov povratak, pa će možda rodna planeta Lukea Skywalkera biti ključna lokacija za ovaj samit lovaca na glave.

Sam Witwer, koji je prethodno u animiranim projektima Ratova zvijezda izrazio i Darth Maula i cara Palpatinea, otkrio je da je čuo velike stvari o drugoj sezoni.

U nedavnom intervjuu za Holocron iz Ratova zvijezda , rekao je, “Postoje stvari koje dolazi u Mandalorijanskoj sezoni 2 koje će ljudima zasmetati.”

Svakog petka nova epizoda Mandalorian

Epizode 2. sezone emitirat će se na sljedeći način:

  • Epizoda 1:  Petak, 30. oktobar
  • Epizoda 2:  Petak, 6. novembra
  • Epizoda 3:  petak 13. novembra
  • Epizoda 4:  petak 20. novembra
  • Epizoda 5:  petak, 27. novembra
  • Epizoda 6:  petak, 4. decembra
  • Epizoda 7:  petak, 11. decembra
  • Epizoda 8:  petak, 18. decembra

U osnovi je to sedmično  svakog petka. U svojoj prvoj sezoni Mandalorian je imao pomalo čudniji raspored, s tim da su neke epizode izlazile za nekoliko dana, a druge s razmakom od gotovo dvije sedmice. Ovog puta čini se da će Disney biti malo reguliraniji kako bi izbjegao zabunu i razočaranje.

Treća sezona Mandaloriana uskoro počinje sa snimanjem

Mandalorsku sezonu 3 potvrdio je redatelj Jon Favreau, a snimanje će početi prije kraja godine. Ovo nije veliko iznenađenje, ali ranije nije službeno potvrđeno. Umjesto toga, o sezoni 3 obavijestilo je holivudsko trgovinsko izdanje još u aprilu. U februaru je i Disneyev Bob Iger spomenuo “druge sadržaje koji dolaze iz Mandalorijana nakon druge sezone”, uključujući mogućnost spin-offa.

Sezona 3 je potvrđena u tekstu o Varietyu, gdje je Favreau rekao da oni počinju s snimanjem po rasporedu prije kraja 2020. godine. “Djelujemo pod pretpostavkom da ćemo moći ići naprijed,” dodao je. 

Mandalorian koristi virtualne setove i gradi se na manjim situacijama, smanjujući broj ljudi potrebnih za snimanje epizoda, raskošne digitalne pozadine serije prilično su zapanjujuće za gledanje, pružajući vam produkcijske vrijednosti veličine Ratova zvijezda, ali stvorene sa vrlo drugačijim postupkom.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Ostali čitaju

Akta.ba proslavila poslovno punoljetstvo najboljom društveno-odgovornom proslavom

Akta.ba, vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini, proslavio...

Popularne online kladionice u 2023. godini

Bet365 je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih online kladionica...

dm kampanja {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – poziv za prijavu projekata

Od danas do 4. jula 2023. do 16 sati...

Prilika za mlade talente da dobiju posao u BBI banci

Bosna Bank International objavila je poziv za mlade talente,...

Oslobodite svoju strast za klađenjem s raznolikim inovacijama u ponudi online kladionica

U današnjem digitalnom dobu, online kladionice donose nevjerojatne inovacije...