Pink je najslušanija umjetnica u Velikoj Britaniji

Pink je proglašena najslušanijom umjetnicom 21. vijeka u Velikoj Britaniji, na tabeli koju je sastavila tvrtka za licenciranje muzike PPL.

Poredak je sastavljen iz podataka o korištenju muzike i emitiranju s britanskih radio stanica i televizijskih kanala.

Pink je, prema brojkama, slušana više od Adele, Beyonce, Rihanne, Lady Gage i Katy Perry. Američka zvijezda, (42), izgradila je snažnu playlistu trajnih hitova prilagođenih radiju od 2000. godine.

Njen debitantski album Can’t Take Me Home objavljen je na prelazu vijeka, s primjesom R&B-a i hitovima poput Most Girls, You Make Me Sick i There You Go.

Pjevačica, čije je pravo ime Alecia Moore, sa svojim je drugim albumom krenula u rock smjeru, prije nego što je na mnogim svojim kasnijim pločama prigrlila još oštriji zvuk.

Hitovi kao što su Just Give Me A Reason, Try, What About Us, Sober i Walk Me Home ostali su vodeći na playlistama radijskih stanica dugo nakon prvog objavljivanja.

Veliki hitovi Madonne

Madonna je sa svojih četiri decenije karijere i hitova poput True Blue, Ray Of Light i Music dospjela na drugo mjesto.

Na trećem mjestu je Katy Perry, čiji je treći album Teenage Dream bio jedan od najpopularnijih 2010 -ih. Rihanna i Lady Gaga su četvrte, odnosno pete.

UK je na ljestvici predstavljen autorima uključujući Adele, koja je na šestom mjestu, i Little Mix, koja zauzima deveto mjesto.

Adele uskoro izbacuje četvrti album

Adelein drugi studijski album 21 jedno je od najuspješnijih albuma svih vremena, prodat u više od pet miliona primjeraka i pobjednički album godine na dodjeli Grammyja i Britsa.

Pjevačica će se sljedeći sedmice vratiti na muzičku scenu novim singlom Easy On Me.

Međutim, iako je jedna od najprodavanijih umjetnica na svijetu, Adele je do sada objavila samo tri studijska albuma, dok je Pink objavila osam – što je, s druge strane, dalo više mogućeg materijala za radio.

PPL-ova ljestvica označava početak proslave uoči četvrtog izdanja Nacionalnog dana albuma u subotu 16. oktobra, koji ove godine slavi umjetnice.

“Ova ljestvica okuplja nevjerovatan niz talenata koji su snimili neke od omiljenih pjesama u Britaniji, uključujući niz najvećih i najutjecajnijih albuma svih vremena”, rekao je Peter Leathem, glavni izvršni direktor PPL -a.

Ostali čitaju

Preminuo Asim Horozić – Istaknuti bosanskohercegovački kompozitor

Istaknuti bosanskohercegovački kompozitor Asim Horozić preminuo je jutros u...

podrška mladima u ključnom razdoblju njihovog života

U društvu 25 sjajnih mladih ljudi, entuzijastičnih učenika i...

Posao Tuzla, pogledajte najnovije konkurse za posao

Najnoviji konkursi za posao Tuzla U potrazi ste za novim...

Zarada novca na 7 načina od online poslova do zanata

Postoji mnogo načina da se ostvari zarada novca. Od pokretanja...

Dodirnite Srca i Učvrstite Brend

Radio reklame, iako nevidljive, imaju neuporedivu moć da dosegnu...