The Lion King u novoj tehnici za sve ljubitelje Disneya

Oskarovac Barry Jenkins pristao je režirati novi nastavak priče o Kralju lavova, prenosi tntradio.ba

Jenkins će voditi riječ ove fotorealistične nadogradnje na rane verzije Disneyeve priče o Kralju lavova i tako pokušati nadmašiti prošlogodišnju globalnu zaradu od 1,6 milijardi dolara.

Nastavak također obećava da će se radnjom više fokusirati u priče o porijeklu dobro poznatih likova.

Disneyev animirani klasik iz 1994. – priča o nasljedniku prijestolja Simbi koji se bori da zauzme svoje mjesto kao kralj nakon što mu tragedija razori obitelj – ostaje jedan od najomiljenijih djela cijenjenoga studija.

Disneyeva priča o malom lavu Simbi, prošle je godine proslavila 25 godina, a nova verzija omiljenog crtića mnogih mališana u tu častu je izašla 2019. i svi su ne trepnuvši nanovo proživljavali dječije dane.

Kralj lavova nije jedini live-action Disneyjev remake, pored njega tu su i drugi filmovi uključujući animirane filmove Dumbo i Aladdin.

Datumi još uvijek nepoznanica

Prvi remake filma Kralj lavova režirao je Jungle Book i redatelj Iron Man Jon Favreau, koji se s vremenom malo više fokusirao na svijet serija pa sada režira seriju The Mandalorianom.

Još uvijek nije poznat datum izlaska novog nastavka ovog filma, kao ni datum početka proizvodnje, ali možemo pretpostaviti da se nalazi visoko na listi prioriteta obzirom na uspjeh prvog filma u kinima, piše kanal6.ba

Glumačka ekipa

Nema službene riječ o tome hoće li se prošogodišnja glumačka ekipa ponovo okupiti kako bi se stvorila cjelovitost u kontinuitetu nastavaka.

Za prvu verziju originalnog filma glasove su dala poznata imena, a neki od njih su Donalda Glovera (kao Simba), Beyonce Knowles (kao Nala), Seth Rogen (kao Pumbaa) i Jamesa Earl Jones (kao Mufasa) i mnoge druge zvijezde filmske i muzičke idustrije.

Iako je glumačka postava velika nepoznanica koju svi željno iščekujemo da saznamo, teško je zamisliti da se neka od većih imena sa Favreauovog popisa neće vratiti. Ne možete napraviti kralja lavova bez Simbe, zar ne?

Ostali čitaju

United Grupa predstavila novu kompaniju

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj...

Kako kupiti Bitcoin i sigurno ga čuvati?

Bitcoin je jedna od najbrže rastućih valuta na svijetu...

Zaposleni Wiener osiguranja realizovali projekat „Boravak za oporavak“

Program korporativnog volontiranja Social Active Day koji je pokrenut...

Banja Luka Fest

Šta je Banja Luka Fest? Banja Luka Fest je internacionalni...

SHOPPING DAY – iskoristite odlične popuste u svim prodajnim centrima FIS

Za svoje vjerne posjetitelje i kupce, FIS organizira Shopping...