TELEMACH: TUŽBE PROTIV FEDERALNE TELEVIZIJE ZBOG IZNESENIH NEISTINA 

Kompanija Telemach je već nekoliko nedjelja izložena napadima Federalne televizije, sa tendenciozno iskonstruisanim prilozima, sa ciljem da se nanese šteta kompaniji – navodi se u saopćenju za javnost.

Kompanija Telemach je već nekoliko nedjelja izložena napadima Federalne televizije, sa tendenciozno iskonstruisanim prilozima, sa ciljem da se nanese šteta kompaniji, samo zbog toga što je kanal Federalne televizije sa 53. mjesta stavljen na 55. mjesto u sklopu Telemachove nove numeracije kanala. 

Federalna TV je samo jedan od 212 kanala koji su dobili drugačiju numeraciju kako bismo doprinijeli preglednosti ponude i olakšali korisnicima pronalaženje televizijskog sadržaja koji žele da gledaju.

I pored činjenice da je čak i Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) u obrazloženju Federalnoj TV saopštila da kablovski operator nije po zakonu dužan da «konsultuje javne servise za numeraciju kanala», Federalna televizija koja sebe naziva objektivnom i nepristrasnom, radi upravo suprotno, predstavljajući promjene u numeraciji kanala kao «specijalni rat protiv Bosne i Hercegovine».

Iako smo podsjetili Federalnu televiziju da pomjeranje sa broja 53. na 55. kanal ne može nikako uticati na promjenu njihove uređivačke politike, jer ta televizija može kao i do sada emitovati svoj cjelokupan program, kao i da niko od njihovih gledalaca neće biti uskraćen i za jedan sekund programa, oni su novu numeraciji kanala iskoristili za plasiranje besmislenih neistina o našoj kompaniji.

Podsjećamo da svako od njihovih redovnih gledalaca može sam numerisati na svom televizoru redoslijed  kanala po sopstvenom izboru i staviti Federalnu TV na mjesto koje žele, jer im to omogućava najsavremeniji servis Telemacha. Federalna je o ovoj činjenici također mogla edukovati svoje gledaoce, umjesto što se opredijelila da kao javni servis vodi negativnu kampanju protiv Telemacha zloupotrebljavajući međunacionalne odnose u Bosni i Hercegovini.

Imajući u vidu da je Federalna TV prodala ekskluzivno pravo distribucije programa u inostranstvu firmi koja pripada kompaniji Telekom Srbija (u vlasništvu Republike Srbije), što znači da je tu televiziju u dijaspori jedino moguće gledati uplatom firmi Vip Team United iz Portugala povezanoj sa državnom telekomunikacijskom kompanijom iz Srbije, začuđeni smo žestinom napada i neistina koje imaju za cilj da Telemach uvuku u dnevnu politiku.

Telemach je kompanija svih građana BiH u kojoj se ne gleda ni nacija ni vjera i ponosni smo na multietničnost.

Zbog činjenice da su u svom programu podsticali na mržnju i diskriminaciju iako su javni servis, kompanija Telemach podnijela je protiv Federalne TV prijavu regulatornoj agenciji za komunikacije, a također ćemo se obratiti i svim pravosudnim organima uključujući i institucije Evropske Unije.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Ostali čitaju

Akta.ba proslavila poslovno punoljetstvo najboljom društveno-odgovornom proslavom

Akta.ba, vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini, proslavio...

Popularne online kladionice u 2023. godini

Bet365 je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih online kladionica...

dm kampanja {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – poziv za prijavu projekata

Od danas do 4. jula 2023. do 16 sati...

Prilika za mlade talente da dobiju posao u BBI banci

Bosna Bank International objavila je poziv za mlade talente,...

Oslobodite svoju strast za klađenjem s raznolikim inovacijama u ponudi online kladionica

U današnjem digitalnom dobu, online kladionice donose nevjerojatne inovacije...