Moby objavio novi album ‘Reprise’

Moby objavio novi album koji možete slušati na streaming platformama

Jedan od najutjecajnijih muzičara današnjice Moby objavio je očekivani album “Reprise”, na kojem su se našle nove verzije njegovih hitova nastalih tokom 30 godina duge karijere. Mobyju se u kreiranju ovog albuma pridružio impresivan niz muzičara, među kojima su Gregory Porter, Alice Skye, Amythyst Kiah i Apollo Jane.

“Reprise” slušajte na streaming platformama.

“Težio sam za jednostavnošću i ranjivošću koju može ponuditi klasična i akustična muzika”, objasnio je Moby. U saradnji s Budapest Art Orkestrom, poznati kantautor i producent rearanžirao je svoje prepoznatljive muzičke klasike, među kojima su i “Natural Blues”, “Porcelain”, “Go” i “Why Does My Heart Feel So Bad? “.

Moby objavio novi album

Ideja za kreiranje izdanja kao što je “Reprise” pojavila se 2018. godine, nakon što je Moby ostvario svoju prvu saradnju na području klasike – koncertu na kojem je filharmonijski orkestar Los Angelesa izveo njegovu muziku.

Uz novi album, Moby je publici predstavio i Moby Doc. Riječ je o dokumentarcu čiji je narator sam muzičar, a koji se osvrće na njegov privatni život te muzički put od underground punk početaka do globalnih hitova koji su osvojili muzičke tablice.

Ostali čitaju

Mostar Summer Fest

Ako ti treba dobra zabava onda je Mostar Summer...

Mahmut Orhan i Shouse su nova imena Sea Dance festivala

Mahmut Orhan, turski house producent i DJ čiji su...

Počinje treći ciklus „Ženske Mentorske Mreže“

Prilika edukaciju i networking za 50 mladih žena iz...

Top 10 muzičkih festivala u BiH koje morate posjetiti

Neka ovo ljeto bude u znaku muzike, dobre zabave...