Skip to main content

Moby objavio novi album koji možete slušati na streaming platformama

Jedan od najutjecajnijih muzičara današnjice Moby objavio je očekivani album “Reprise”, na kojem su se našle nove verzije njegovih hitova nastalih tokom 30 godina duge karijere. Mobyju se u kreiranju ovog albuma pridružio impresivan niz muzičara, među kojima su Gregory Porter, Alice Skye, Amythyst Kiah i Apollo Jane.

“Reprise” slušajte na streaming platformama.

“Težio sam za jednostavnošću i ranjivošću koju može ponuditi klasična i akustična muzika”, objasnio je Moby. U saradnji s Budapest Art Orkestrom, poznati kantautor i producent rearanžirao je svoje prepoznatljive muzičke klasike, među kojima su i “Natural Blues”, “Porcelain”, “Go” i “Why Does My Heart Feel So Bad? “.

Moby objavio novi album

Ideja za kreiranje izdanja kao što je “Reprise” pojavila se 2018. godine, nakon što je Moby ostvario svoju prvu saradnju na području klasike – koncertu na kojem je filharmonijski orkestar Los Angelesa izveo njegovu muziku.

Uz novi album, Moby je publici predstavio i Moby Doc. Riječ je o dokumentarcu čiji je narator sam muzičar, a koji se osvrće na njegov privatni život te muzički put od underground punk početaka do globalnih hitova koji su osvojili muzičke tablice.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

  Sting objavio singl Rushing Water