Splavovi Beograd – prijestolnica noćnog provoda u Evropi

Popularni splavovi Beograd koje morate posjetiti

Da li ste znali da se Beograd nalazi u top 10 najboljih gradova za noćni provod ? Godišnje Beograd posjeti milioni turista, posebno mladi iz raznih dijelova svijeta, a najpopularniji su splavovi Beograd.

Kafane, klubovi, splavovi, barovi u ovaj grad je ispunjen dobrim lokalima za provod. Od mirnije i opuštenije varijante do žurkih koje traju sve dok ne svane Beograd se mora posjetiti. Naravno, noćni klubovi nisu jedino što Beograd može ponuditi ali je svakako jedan od glavnih asocijacija na ovu prijestolnicu.

splavovi beograd
Splavovi Beograd nude najbolji provod

Dobre građevine, hrana, ljudi, savršeni pejzaži prirode su samo dio čega možete vidjeti u ovom gradu. Glavna osobina velikih gradova je brz način života. Uvijek užurbano, ulice koje su ispunjene ljudima su neizbježne karakteristike koje možete vidjeti i u Beogradu.

 Ipak, riječ je o gradu koji ima posebnu priču i atmosferu. Svi kažu kada jednom posjetite uvijek ćete se vraćati Beogradu. Glavni razlog su ljudi i uspomene koje se steknu u noćnom izlasku.

Ovdje će se svi osjećati kao kod kuće zahvaljujući gostoprimvstvu domaćina na većini mjesta. Pa čak i Splavovi Beograd djelovat će na vas kao da pripadate tu.

Zabava koja nikada ne prestaje

Opće poznata činjenica je da Beograd ne spava nikad. Svih 365 dana su ispunjeni dobrom zabavom i muzikom. Radna sedmica ili vikend sasvim je nebitno jer uvijek možete pronaći izvrsno mjesto za zabavu i druženje.

Krajem 90tih u Beogradu se počinju otvarati noćni klubovi koji su i tada mogli parirati sa klubovima u velikim evropskim gradovima. Pa čak i danas je ostalo isto. Kroz godine grad je dobio reputaciju po zagrantovanom provodu koji je svakim danom i opravdava.

Koliko je noćni izlazak postao dio Beograda dovoljno govori činjenica da su splavovi jedan od simbola grada. Čuveni splavovi su klubovi na rijeci Savi koji rade od maja do oktobra. U ljetnim mjesecima ovo je top destinacija za izlazak na Balkanu a i šire.

splavovi beograd – prijestolnica noćnog provoda u evropi
Beogradski splavovi uvijek sa odličnom zabavom

Svaki vikend na splavovima nastupaju najpoznatiji domaći izvođači svih žanrova muzike. Od tamburaša, DJ – eva, repera i pjevačica ovo je grad koji je raznovrsan posebno po pitanju muzike. Ukoliko mislite da se vaš muzički ukus ne uklapa sa tipičnim, balkanskim i ne možete naći dobro mjesto za provod – varate se!

Postoje klubovi i barovi koji puštaju samo Jazz ili Rock muziku. Samim time Beograd opravdava zašto se nalazi u top 10 gradova za noćni izlazak.

U slučaju da volite više domaću muziku onda je poželjno da znate koji su popularni splavovi Beograd koje morate posjetiti.

splavovi beograd – prijestolnica noćnog provoda u evropi
Splavovi u centru Beograda sa odličnom zabavom

Među poznatijim splavovima izdvajamo:

  • Freestyler
  • River
  • Lasta
  • Povetarac
  • Port by Community
  • Hot Mess
  • Shake’n’Shake

Gdje se nalaze splavovi ?

Kultni beogradski splavovi se nalaze na Savskom keju koji je dio Novog Beograda što je ujedno i lijeva  obala rijeke Save.

Na Savskom keju smješteni su skoro svi splavovi koji čitavo ljeto pružaju nezaboravne žurke. Kada je riječ o cijenama pića one su prilagođene svima. U prosjeku cijena žestokog pića kreće se od 6000 do 12000 dinara.

U ljetnim danima posebno su popularni kokteli koje spremaju jedni od najboljih koktel majstora na našem području. Uživajte u ljetnoj noći uz čašu Cosmopolitana i plešite do zore!

Rezervacije su obavezne ali sasvim besplatne. Ukoliko želite iskusiti sve čari beogradskog noćnog života onda preporučujemo da na vrijeme rezervišete vaše mjesto. Pronaći slobodan sto na splavovima je skoro pa nemoguća misija. Naravno, uvijek možete zauzeti mjesto za šankom ali je svakako sto bolja opcija. Posebno ako imate veliko društvo.

splavovi beograd – prijestolnica noćnog provoda u evropi
Beogradski noćni klubovi

Osim splavova popularne su kafane i standardni beogradski noćni klubovi. Kafane nude ugođaj dobre muzike, posebno tamburaša koji su karakteristični za boemsku četvrt Skadarliju.

Noćni klubovi rade od oktobra do maja, poput splavova i oni idu rame uz rame sa drugim velikim evropskim klubovima.

Kada boravite u Beogradu obavezan je barem jedan noćni izlazak koji će vas uvjeriti zašto je ovo prijestolnica dobrog provoda svih 365 dana. Posebno splavovi Beograd koji su najbolji način da upotpunosti okusite sve čari ovog grada.

PREPORUKA

Ostali čitaju

Najbolje muzičke aplikacije i playliste za duga putovanja

Muzika je postala sastavni dio života skoro svakog od...

Kvalitetni kupaonski radijatori i gdje ih pronaći

Uvijek se velika dilema vodi kada se postavlja cijeli...

Ovo su Netflix serije sa najviše intimnih scena: Neke hvale, neke baš i ne

Netflix je pun serija sa provokativnim, intimnim scenama, a...

Ubici Johna Lennona 11. put odbijen zahtjev da izađe iz zatvora

Marku Davidu Chapmanu, ubici legendarnog muzičara Johna Lennona, 11....

Kylie Minogue objavila novi album ”Disco”

Muzička zvijezda Australije Kylie Minogue izbacila je novi album...