Ratched iznenađenje godine

Ratched je za samo 28 dana pokupio 48 miliona pregleda i na taj način osvojila nagradu serije sa najboljom prvom sezonom na Netflixu u ovoj godini. Vijest da je Netflix preuzeo produkciju sjajne priče porijekla sestre Mildred Ratched gledan je sa mnogo pozitive od strane gledalaca. Sjajni psihološki triler / drama zasnovan je na romanu One Flew Over the Cuckoos Nest koji je napisao Ken Kesey 1962. godine.

Serija prati medicinsku sestru Mildred Ratched koja se 1947. godine seli u Sjevernu Kaliforniu kako bi se zaposlila u vodećoj umobolnici u kojoj se počinju sprovoditi novi eksprerimnti vezani za ljudsku psihu. U samom početku Mildred je primjer savršene medicinske srestre koja samo želi da pomaže ljudima, međutim što duže vremena provodi u bolnici mračna strana se budi. Serija fantastično prikazuje i objašnjava da se čudovišta ne rađaju nego se ona stvaraju.

Glumačka postava obavila odličan posao

Glavnu ulogu nosi Sarah Paulson kao spomenuta sestra Mildred Ratched, zatim Finn Wittrock kao Edmund Tolleson, Cynthia Nixon kao Gwendolyn Briggs, Jon Jon Briones kao Dr. Richard Hanover, Charlie Carver kao Huck Finnigan, Judy Davis kao sestra Betsy Bucket i Sharon Stone kao Leonore Osgood.

U sporednim ulogama glume: Corey Stoll, Vincent Donofrio, Alice Englert, Amanda Plummer, Jermaine Williams, Annie Starke, Brandon Flynn, Michael Benjamin, Sophie Okonedo.

ratched

Ako tek sada saznajete za Ratched imate sreće, trenutno smo na kraju prve sezone, te imate dovoljno vremena da sagledate osam epizoda koje sačinjavaju sezonu i na vrijeme se pripremite za nestrpljivo očekivanu drugu sezonu.

Kritičari nisu toliko zadovoljni

Iako je gledanost velika, većina kritičara daje Ratchedu ocjenu 5. 0, te je najzanimljivija izjava kritičara Rotten Tomatoesa „Ratched je stilski fantastičan, ali mnogo rupa u radnji kao i likovi koji dosta sliče onim iz crtanih filmova dovode do toga da se sama radnja i gluma dovodi u pitanje.“

Ostali čitaju

Banja Luka Fest

Šta je Banja Luka Fest? Banja Luka Fest je internacionalni...

SHOPPING DAY – iskoristite odlične popuste u svim prodajnim centrima FIS

Za svoje vjerne posjetitelje i kupce, FIS organizira Shopping...

United Grupa predstavila novu kompaniju

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj...

Kako kupiti Bitcoin i sigurno ga čuvati?

Bitcoin je jedna od najbrže rastućih valuta na svijetu...

Zaposleni Wiener osiguranja realizovali projekat „Boravak za oporavak“

Program korporativnog volontiranja Social Active Day koji je pokrenut...