EON donosi humanitarni koncert poznatog ukrajinskog rock benda Okean Elzy

Na koncertu„EVERYTHING WILL BE ALRIGHT” jedan od najpoznatijih ukrajinskih rock bendova današnjice izveo je pjesme koje su postale simbol nade

Humanitarni koncert poznatogukrajinskog rock benda Okean Elzy naziva„EVERYTHING WILL BE ALRIGHT”,snimljen je na stanici metroa „Zlatna vrata” u Kijevu,jednom od glavnih simbola ukrajinskog glavnog grada te jednoj od najljepših stanica na svijetu, gdje su hiljade Ukrajinki i Ukrajinaca pronašle te i dalje pronalaze utočište tokom napada na grad. Koncert u trajanju od 90 minuta rock benda Okean Elzy emitovan je 24. aprila na kanalu 1+1, a od danas će isti biti dostupan u EON Video klubu.

Koncert je organizovala 1+1 media, jedna od najvećih medijskih holdinga u istočnoj Evropi, a cilj organizacije je pružiti nadu milonima Ukrajinaca zahvaćenih ratom te prikupiti novac za humanitarnu pomoć djeci koja su usljed rata povrijeđena ili prisilno raseljena.

Važan dio ovog koncerta su bile i arhivske video snimke koje je snimio frontmen benda Svyatoslav Vakarchuk, koji od samog početka rata u Ukrajini putuje širom zemlje te nastupa u skloništima, na ulicama, u stanicama metroa i širom ratnih zona kako bi pružio podršku civilima, volonterima i vojnicima.

Ideja o, kako je neki nazivaju „najopasnijoj turneji na svijetu“, javila se nakon njegovog posjeta bolnici u Zaporožju gdje je, kako bi ohrabrio brojne ranjenike, Vakarchuk sišao u dvorište bolnice i u spontanom nastupu izveo nekoliko pjesama a capella.

Turnejom podrške dosad je obuhvaćeno desetak ukrajinskih gradova, uz posjete školama, univerzitetima i drugim institucijama sa namjerom da seljudimapruže potpora, nada i snaga da izdrže ratna dešavanja.

Okean Elzy ukrajinski je rock bend osnovan 1994. u Lavovu. Tokom cijele karijere zastupaju humanitarne i demokratske vrijednosti te su jedan od bendova uz čiju su muziku odrastale generacije i generacije Ukrajinaca.

United Grupa

United Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima približno 15 miliona korisnika, i preko 15.500  zaposlenih i godišnje prihode od oko 2 milijarde eura. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regiji i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Group od marta 2019. u većinskom je vlasništvu BC Partnersa, jedne od najvećih svjetskih investicijskih kompanija.

Za više informacija posjetite https://united.group/

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Ostali čitaju

Akta.ba proslavila poslovno punoljetstvo najboljom društveno-odgovornom proslavom

Akta.ba, vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini, proslavio...

Popularne online kladionice u 2023. godini

Bet365 je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih online kladionica...

dm kampanja {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – poziv za prijavu projekata

Od danas do 4. jula 2023. do 16 sati...

Prilika za mlade talente da dobiju posao u BBI banci

Bosna Bank International objavila je poziv za mlade talente,...

Oslobodite svoju strast za klađenjem s raznolikim inovacijama u ponudi online kladionica

U današnjem digitalnom dobu, online kladionice donose nevjerojatne inovacije...