Nova muzička izdanja/ Navijačka pjesma Bone&The Edga, novo od Katy Perry, New Order izbacio live album

Nova muzička izdanja izbacili DJ Garix, Bono i The Edge, Kety Perry glavna muzička zvijezda Pokemona, New Order izbacio same hitove, Gibonnijeva Kiša dobila spot

Povodom proslave 25 godina postojanja Pokémona američka muzičarka Katy Perry postala je glavna muzička zvijezda popularne franšize! Pjesma “Electric” naći će se na izdanju “Pokémon 25: The Album” na kojem će gostovati još niz poznatih muzičkih imena uključujući J Balvina i Post Malonea.

Nova muzička izdanja

Počinje nogometna groznica

Nizozemski DJ i producent Martin Garrix je u saradnji s Bonom & The Edgeom predstavio službenu pjesmu za UEFA EURO 2020! “We Are The People” je objavljena 14. maja na Garrixov 25. rođendan, a posebna zanimljivost je da je pjesma nastajala čak tri godine dok su tajnovitost i iščekivanje trajali više od godinu dana. Bono je napisao tekst i melodiju dok je The Edge dodao svoje gitarske rifove. Na taj su način savršeno spojili prepoznatljiv zvuk svakoga od njih. Osim službene pjesme, Garrix je producirao i muziku za izlazak na teren i emitiranje u sklopu takmičenja.

Nova muzička izdanja

Hit do hita i posveta hard rocku

New Order su izbacili live album “Education Entertainment Recreation”! Izdanje donosi snimku koncerta u londonskoj dvorani Alexandra Palace održanog 2018. godine i krcato je uspješnicama iz 40-godišnje karijere kultnog new wave benda! Uz hitove kao što su “Blue Monday”, “True Faith”, “Temptation” i “Love Vigilantes” tu je i pjesma koja je zaštitni znak benda iz kojeg su New Order evoluirali nakon prerane smrti frontmena Iana Curtisa – “Love Will Tear Us Apart” Joy Divisiona.

Nova muzička izdanja

Gibonnijeva Kiša dobila spot

Najnoviji Gibonnijev singl ‘Kiša (Z’Naab) dobio je i prateći videospot! Video potpisuje redatelj Vojan Koceić, a donosi dokumentaristički prikaz atmosfere iz studija u kojem je snimljena “Kiša”; ali i nekoliko novih pjesama koje će se uskoro naći na mini albumu “U po’ ure”. U spotu su se našli i neki od muzičara koji su sudjelovali u snimanju “Kiše”, Etiopljanin Haddis Alemayehu Haddinqote prateći vokali zbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, kao i neki od članova Gibinog benda poput violiniste Marka Ramljaka, bubnjara Branimira Gazdika, gitarista Nikša Bratoš, zbor župe Sv. Petra iz Nkeyeme u Zambiji i drugi. Gibu slušajte i na talasima TNT Radija.

Ostali čitaju

Zaposleni Wiener osiguranja realizovali projekat „Boravak za oporavak“

Program korporativnog volontiranja Social Active Day koji je pokrenut...

Banja Luka Fest

Šta je Banja Luka Fest? Banja Luka Fest je internacionalni...

SHOPPING DAY – iskoristite odlične popuste u svim prodajnim centrima FIS

Za svoje vjerne posjetitelje i kupce, FIS organizira Shopping...

Iron Maiden izbacio novi singl, poslušajte “The Writing on the Wall”

Iron Maiden nakon šestogodišnje stanke izbacuju singl “The Writing...

Limp Bizkit izbacili singl Dad Vibes

Limp Bizkit radi uveliko na novom albumu, prvom nakon...