Eminem i njegovi kontroverzni momenti

Eminem ili Slim Shady popularni reper koji je postigao sve što se moglo postići je sigurno obezbijedio svoje mjesto u dvorani slavnih Hip – Hop – a, piše tntradio.ba

 Međutim teško je govoriti o Eminemu, a da se ne spomene barem jedna kontroverza koju je imao. Od svađa sa svojim kolegama, do problema sa porodicom, alkoholom i drogom. Eminem je prošao sve i sada vidimo čistu verziju Eminema koji je odbacio svoj alter ego Slim Shady. Danas možemo vidjeti Eminema kako pomaže mladim reperima, sklapa ugovore i pokušava da što više mladih nada probije na surovo rap tržište.

Svi radimo greške u mladosti i sada ćemo se prisjetit nekih od momenata u kojima Eminem nije izgledao sjajno.

Shady i njegov freestyle

Eminem je prepoznatljiv po svom freestyle – u i sposobnosti da ukomponuje razne teme u jednu smisaonu cjelinu. Na jednom od svojih mnogobrojnih koncerata Eminem je čak imao jedanaestominutni freestyle. Govorio je o temama kao što su: sex, droga, nasilje, stanje rap industrije. Mnogim temama koje i nisu baš najbolje za mlađu populaciju. Spomenuo je čak i Justin Bieber – a, Jafa Pinkett Smith, Christinu Aguileru i Arianu Grande, a Lanu Del Rey je čak želio udariti barem tako stoji u njegovim riječima.

Mnogobrojne svađe sa kolegama

Eminem je također poznat kao neko sa kim se ne treba dovoditi u loš odnos. Čak ima i nadimak po tome da uništava karijere osobama koje mu se zamjere. Naravno ne govorimo o nekom vidu sabotaže. Nego Eminem kreira toliko savršeno lirički djelo da jednostavno previše zasjeni svog protivnika.

Zadnja drama u kojoj je učestvo je bila protiv mladog repra Machine Gun Kelly – a. On je dosta loše govorio o Eminemovoj kćerci. Eminem je odlučio da izbaci pjesmu „Killshot“ tako aludirajući da želi da dokrajći karijeru mladom reperu koji mu se zamjerio.

Porodična drama

Sa sticanjem popularnosti dolazi i veliki broj osoba koje žele da se okoriste vašim uspjehom. Eminem je to najbolje iskusio na svojoj koži. Njegova rođena majka ga je tužila zbog albuma „The Slim Shady“. U kojem je Eminem govorio o tome kako je njegova majka bila ovisnica o alkoholu i drogi i da je bila nasilna prema Eminemu. Tužba nije urodila plodom međutim tabloidi su uveliko ispratili priću i borbu Eminema i njegove majke te ni do dan danas Eminem nije popravio svoje odnose sa majkom i nisu u kontaktu.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Ostali čitaju

Akta.ba proslavila poslovno punoljetstvo najboljom društveno-odgovornom proslavom

Akta.ba, vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini, proslavio...

Popularne online kladionice u 2023. godini

Bet365 je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih online kladionica...

dm kampanja {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – poziv za prijavu projekata

Od danas do 4. jula 2023. do 16 sati...

Prilika za mlade talente da dobiju posao u BBI banci

Bosna Bank International objavila je poziv za mlade talente,...

Oslobodite svoju strast za klađenjem s raznolikim inovacijama u ponudi online kladionica

U današnjem digitalnom dobu, online kladionice donose nevjerojatne inovacije...