Poslušajte zajedničku pjesmu Britney Spears i Backstreet Boys ”Matches”

Britney Spears i Backstreet Boysi imaju novu zajedničku pjesmu ”Matches”.

“Kakav sjajan dan … tražili smo saradnju poput ove tokom posljednjih 20 godina i danas je taj dan!!” napisali su Backstreet Boys na Twitteru.

Glory Deluxe drugo je izdanje albuma Britney Spears iz 2016. i njezin deveti studijski uradak. Uz dodatnu pjesmu Matches, uključuje i Swimming in the Stars, još jedan singl koji je pop pjevačica snimila prije više godina i objavila 2. decembra.

Pokret #FreeBritney

Britney Spears je imala tešku godinu iza sebe. Naime, željela je da vrati kontrolu nad svojim životom i prekine ugovor s ocem koji je dosadašnjih godina imao skrbništvo nad njom i donosio odluke u njeno ime.

38-godišnja pjevačica već 12 godina nema pravnu kontrolu nad svojim životom i bogatstvom. Riječ je o obliku zakonskog starateljstva nad odraslom osobom koje se obično uspostavlja za one koji ne mogu donositi vlastite životne odluke. Često su pod skrbništvom ljudi koji pate od, primjerice, demencije.

britney spears i backstreet boys
Britney Spears i Backstreet Boys

Tako od 2008. godine sve njene nekretnine, novčana sredstva te općenito veće životne odluke Britney Spears stavljene su pod kontrolu njenog oca Jamieja Spearsa i njihovog odvjetnika Andrewa Walleta. Skrbnik također ima ovlast oduzeti punomoć u njeno ime, odlučivati ​​gdje će živjeti te potpisati porezne obrasce u njeno ime.

Britney doživjela nervni slom

Odluka o tome donesena je nakon što je 2008. Britney doživjela psihički slom u javnosti te je trebala biti na snazi do aprila ove godine, no produžena je.

Ovakva odluka suda smatra se kontroverznom, osobito među fanovima Britney Spears. Mnogi od njih vjeruju da drugi kontroliraju i manipuliraju slavnom pop pjevačicom te da je ona u situaciji iz koje ju treba izbaviti.

Tako se na društvenim mrežama još prijašnjih godina počeo pojavljivati hashtag #FreeBritney koji je ove godine preplavio internet.

Saga se nastavlja

Jamie Spears je zbog zdravstvenih problema odustao od toga da joj bude skrbnik u septembru 2019., a zamijenila ga je privremena skrbnica Jodi Montgomery.

“Moja klijentica obavijestila me da se boji svog oca. Neće nastupati sve dok je njezin otac zadužen za njezinu karijeru”, rekao je odvjetnik Britney Spears Samuel D. Ingham III u novembru tokom saslušanja provedenog telefonski i videokonferencijom.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Ostali čitaju

Akta.ba proslavila poslovno punoljetstvo najboljom društveno-odgovornom proslavom

Akta.ba, vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini, proslavio...

Popularne online kladionice u 2023. godini

Bet365 je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih online kladionica...

dm kampanja {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – poziv za prijavu projekata

Od danas do 4. jula 2023. do 16 sati...

Prilika za mlade talente da dobiju posao u BBI banci

Bosna Bank International objavila je poziv za mlade talente,...

Oslobodite svoju strast za klađenjem s raznolikim inovacijama u ponudi online kladionica

U današnjem digitalnom dobu, online kladionice donose nevjerojatne inovacije...