back to top

Tuzlanski muzički dvojac osvaja srca, izdali pjesmu koja budi nostalgiju za devedesetima

U srcu Tuzle, dvojica strastvenih kantautora, Almir Gabrić Gabra i Azur Jahić, spojili su svoje talente u jedinstvenu muzičku simfoniju, predstavljajući svijetu svoje najnovije umjetničko djelo – pjesmu “Sve još miriše na tebe”.

Almir Gabrić Gabra, čije srce kuca za alternativnu scenu Tuzle već tri desetljeća, uvijek je težio da svoje misli pretvori u stihove koji dodiruju dušu. Skrivajući svoje rime od očiju javnosti sve do nedavno, kada je odlučio podijeliti svoju poeziju s nama, započevši s emotivnom “Ženom koja sanja”.

Iz te iskrene želje za dijeljenjem stvorila se čarobna saradnja s Azurom Jahićem, s kojim je Gabra već pisao sanjive melodije. Njihova nova kreacija, “Sve još miriše na tebe”, plod je njihove zajedničke vizije i umjetnčke saradnje, obećavajući da će se urezati u srca slušatelja kao balada koja se ne zaboravlja.

Sa nostalgijom obavijena radnja spota vraća nas u vremeplov devedesetih, era kada su emocije prenosili tonovi starih telefona, a ljubav se mjerila dužinom telefonskog kabela.

Gabra nam otvara dušu, otkrivajući kako su njihove prethodne zajedničke avanture u stvaranju muzike samo početak putovanja koje ih je odvelo na novu razinu saradnje, stvarajući nešto istinski predivno, baladu koja pokreće emocije i izaziva duboko razmišljanje.

Azur Jahić, s druge strane, uvodi nas u svijet spota, gdje su emocije tako opipljive da možete osjetiti težinu telefonske slušalice, čeznuti za dodatkom voljene osobe i osjećati se zarobljeno kada se veza prekine. Njihova muzička priča, ukrašena notama ljubavi i nostalgije, priča je o vremenu kada su srca bila bliska, a riječi tekle slobodno.

Zajedno s talentiranim timom, uključujući basistu Edvina Hadžića i bubnjara Anesa Beglerbegovića, pod režiserskom palicom Jahića i magičnim okom kamermana Jasmina Jatića, ova grupa umjetnika stvorila je ne samo pjesmu, već i priču koja će živjeti kroz generacije, podsjećajući nas na moć muzike da spaja srca i prenosi emocije preko granica vremena i prostora.

Ostali čitaju

Ogromno interesovanje izvođača i autora iz BiH za regionalni festival “Biser Jadrana”

Regionalni muzički festival „Biser Jadrana 2024“ objavio je konkurs...

Talijanska techno kraljica Deborah De Luca ovog će maja zavladati i Sea Star festivalom

Deborah De Luca jedna je od najsjajnijih svjetskih DJ-ica....

Hera predstavio novi singl ”Dođe takvo vrijeme” (VIDEO)

Poslušajte novu pjesmu tuzlanskog pjevača Adnan Hadžibegić Hera predstavio je novi...

UNITED GRUPA KOJA JE VLASNIK TELEMACHA BH SVE SNAŽNIJA, IMA POSLOVNU DOBIT OD MILIJARDU EURA GODIŠNJE

Najveća telekomunikacijska i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi United...

FabLab Sarajevo je po treći put organizator najvećeg festivala inovacija na svijetu, Maker Faire-a!

Imate zanimljiv projekat, proizvod ili eksperiment, i želite da...