System of a Down objavio dvije nove pjesme nakon 15. godina pauze

System of a Down je nakon čitave decenije pauze i spekulacija objavio dvije nove pjesme nakon 15. godina pauze

Pjesme se zovu „Protect the Land“ i „Genocidal Humanoidz“, piše tntradio.

Za tekst i produkciju se pobrinuo gitarista i pjevač grupe Daron Malakian, dok je snimanje obavljeno u oktobru ove godine. Zanimljiva poruka se nalazi iza ove dvije pjesme, naime zbog konflikta između Artsakha i Azerbejđana i smatraju da svoju popularnost i glas moraju iskoristiti za dobro.

Pjesme su dostupne na bandcamp stranici na kojoj je bend objavio zajedničku izjavu: „Mi kao System Of a Down smo odlučili da objavimo dvije nove pjesme nakon 15. godina. Vrijeme je da se pokrenemo i mi zajedno, nas četvorica i vi svi imamo nesto da kažemo sa našim zajedničkim glasom“.

„Svi profiti koji će se dostići na ove dvije pjesme idu u fondaciju da se obnove domovi Artsakha i Armenije. Stoga vas molimo da donirate bez obzira koliko novca možete dati, svaka pomoć je dobrodošla“.

Ono što je važno da se naglasi jeste činjenica da bend sa ovim pjesmama ne želi da daje fanovima lažnu nadu i da ne očekuju novi albumu u skorijoj budućnosti. Međutim kako stara izreka kaže nikad ne reci nikad i System je ovu izreku proveo kroz par svojih izjava.

Bubnjar John Dolmayan poručuje za Rolling Stone „Da je do mene imali bi novi album svake tri godine, ali nije do mene“. Također Daron Malakian poručuje „Nikad ne reci nikad. Ni ovo nismo očekivali, ali smo odlučili da zajednički fokus usmjerimo za dobar čin, te se nadam novim projektima u budućnosti“. 

Ostali čitaju

Preminuo Asim Horozić – Istaknuti bosanskohercegovački kompozitor

Istaknuti bosanskohercegovački kompozitor Asim Horozić preminuo je jutros u...

podrška mladima u ključnom razdoblju njihovog života

U društvu 25 sjajnih mladih ljudi, entuzijastičnih učenika i...

Posao Tuzla, pogledajte najnovije konkurse za posao

Najnoviji konkursi za posao Tuzla U potrazi ste za novim...

Zarada novca na 7 načina od online poslova do zanata

Postoji mnogo načina da se ostvari zarada novca. Od pokretanja...

Dodirnite Srca i Učvrstite Brend

Radio reklame, iako nevidljive, imaju neuporedivu moć da dosegnu...