System of a Down objavio dvije nove pjesme nakon 15. godina pauze

System of a Down je nakon čitave decenije pauze i spekulacija objavio dvije nove pjesme nakon 15. godina pauze

Pjesme se zovu „Protect the Land“ i „Genocidal Humanoidz“, piše tntradio.

Za tekst i produkciju se pobrinuo gitarista i pjevač grupe Daron Malakian, dok je snimanje obavljeno u oktobru ove godine. Zanimljiva poruka se nalazi iza ove dvije pjesme, naime zbog konflikta između Artsakha i Azerbejđana i smatraju da svoju popularnost i glas moraju iskoristiti za dobro.

Pjesme su dostupne na bandcamp stranici na kojoj je bend objavio zajedničku izjavu: „Mi kao System Of a Down smo odlučili da objavimo dvije nove pjesme nakon 15. godina. Vrijeme je da se pokrenemo i mi zajedno, nas četvorica i vi svi imamo nesto da kažemo sa našim zajedničkim glasom“.

„Svi profiti koji će se dostići na ove dvije pjesme idu u fondaciju da se obnove domovi Artsakha i Armenije. Stoga vas molimo da donirate bez obzira koliko novca možete dati, svaka pomoć je dobrodošla“.

Ono što je važno da se naglasi jeste činjenica da bend sa ovim pjesmama ne želi da daje fanovima lažnu nadu i da ne očekuju novi albumu u skorijoj budućnosti. Međutim kako stara izreka kaže nikad ne reci nikad i System je ovu izreku proveo kroz par svojih izjava.

Bubnjar John Dolmayan poručuje za Rolling Stone „Da je do mene imali bi novi album svake tri godine, ali nije do mene“. Također Daron Malakian poručuje „Nikad ne reci nikad. Ni ovo nismo očekivali, ali smo odlučili da zajednički fokus usmjerimo za dobar čin, te se nadam novim projektima u budućnosti“. 

Ostali čitaju

Zaposleni Wiener osiguranja realizovali projekat „Boravak za oporavak“

Program korporativnog volontiranja Social Active Day koji je pokrenut...

Banja Luka Fest

Šta je Banja Luka Fest? Banja Luka Fest je internacionalni...

SHOPPING DAY – iskoristite odlične popuste u svim prodajnim centrima FIS

Za svoje vjerne posjetitelje i kupce, FIS organizira Shopping...

United Grupa predstavila novu kompaniju

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj...

Kako kupiti Bitcoin i sigurno ga čuvati?

Bitcoin je jedna od najbrže rastućih valuta na svijetu...