Šta je električna laboratorijska bilježnica SciNote ELN?

Sprovođenje eksperimenata, zapisivanje svih promjena, popis laboratorijskog materijala i alata nekada se sve zapisivalo ručno. Samo papir i olovka bili bi potrebni u laboratoriju. No, budimo realni u 2021. godini rijetko koji posao zahtjeva samo olovku i papir. Pogotovo u laboratoriju gdje nema mjesta ni vremena za pogreške.

Zahvaljujući električnoj laboratorijskoj bilježnici olovka i papir otišli su u prošlost. Ukoliko radite u laboratoriju, konačno možete nesmetano obavljati posao i pri tome zapisivati sve potrebne podatke u vašu električnu bilježnicu.

Već smo napomenuli da je danas skoro sve digitalizovani. Sve se vrši online, preko vaših uređaja. Osim što vam to štedi vrijeme ali i živce, također električna bilježnica je odlična jer spriječava gubitak dokumenata.

Jednostavno pretraživanje

Kada ste u žurbi i hitno vam je potrebam određeni dokument onda sve što vam je potrebno kako bi ga pronašli jeste da preko SciNote ELN ukucate ključnu riječ. U roku od nekoliko sekundi prikazat će vam se svi dokumenti sa vašom traženom riječi.

Osim brzog i jednostavnog pretraživanja omogućena vam je i komunikacija sa vašim kolegama. Još jedna ušteda vremena gdje ne morate čekati sate i sate odgovar vaših kolega ili klijenata.

Razmijenjujte podatke i najnovija istraživanja preko SciNote ELN-a i budite u toku sa svim obavještenjima u laboratoriju.

Siguran pristup podacima

Većina naših bitnih dokumenata, računa, informacija spremljena je  na naše uređaje. Samim time više je izloženija hakiranju i ilegalnom korištenju vaših dokumenata. Zbog toga, sasvim je jasno zašto se mnogi straše preći u potpunosti na digitalnu verziju. Posebno na poslu, gdje je često riječ o strogo povjerljivim informacijama.

Ukoliko ste i vi jedni od tih što sumnjaju u današnje online platforme onda sve što trebate znati da električna laboratorijska  bilježnica ima razvijenu mrežu zaštite svih podataka.

Također, možete postaviti sve mjere zaštite vašeg računa poput lozinke, dvofaktorske autentifikacije itd.

Bilo kada i bilo gdje

Za razliku od papira koji jednostavno stvaraju nered, SciNote ELN je platforma koja je dostupna bilo kada i bilo gdje. Bez obzira da li posjedujete laptop, tablet ili pametni telefon pristup vašem računu i najnovije obavijesti bit će vam uvijek dostupne.

Osim toga, moguće je jednostavno upravljanje svih datoteka i konvertiranje u word dokument ili PDF. Stoga, sve potrebne dokumente možete slati pute e – maila i bit će vidljivi svim vašim klijentima.

šta je električna laboratorijska bilježnica scinote eln?
Šta je električna laboratorijska bilježnica SciNote ELN?

Zasigurno da je ovakva vrsta bilježnica dosta sigurnija i tačnija od ručnog zapisivanja toka eksperimenta, laboratorijskih materijala i alata.

Prednosti električne laboratorijske bilježnice

Štedi vrijeme i dodatni plus je organizacija. Isprintane dokumente, papire je dosta teže organizirati i lako se zagube. Pa čak i kada želite nešto pronaći to će vam oduzeti barem 10 minuta vremena. S druge strane postoji digitalna verzija koja vam ponudi traženi sadržaj u sekundi.

Mnogi smatraju laboratorijski posao dosadnim i nezanimljivim. No, to u većini slučajeva govore oni koji nikada nisu bili u laboratoriju.

U njemu se vrše eksperimenti, otkrivaju se nove spoznaje koje su možda bitne za čitav svijet poput novih vakcina.

Naravno, ovaj posao ima zabavnu stranu ali zahtjeva dosta ozbiljnosti, odgovornosti, strpljenja, vještina i znanja.  Kako bi što bolje provodili laboratorijski posao onda je važno imati malenog pomoćnika, desnu ruku koja će zapisivati sve najvažnije informacije koje je potrebno spremiti.

Prednosti SciNote ELN -a ne baziraju se samo na digitalnoj izradi laboratorijskih bilješki.  Ona predstavlja učinkovite upravitelje podataka na koje se mogu prenositi datoteke iz drugih izvora. Električna bilježnica pruža stalnu arhivu svih dokumenata i izvršenih eksperimenata.

Sve datoteke sa vaših računara, tableta, mobilnih uređaja mogu se prenijeti na ovu platformu čime kreirate vašu bazu podataka koja čini osnovu svih vaših analiza, eksperimenata. Zahvaljujući tome možete jednostavno upravljati svim potrebnim datotekama i brže, lakše komunicirati sa klijentima i kolegama.

Ostali čitaju

Mostar Summer Fest

Ako ti treba dobra zabava onda je Mostar Summer...

Mahmut Orhan i Shouse su nova imena Sea Dance festivala

Mahmut Orhan, turski house producent i DJ čiji su...

Počinje treći ciklus „Ženske Mentorske Mreže“

Prilika edukaciju i networking za 50 mladih žena iz...

Top 10 muzičkih festivala u BiH koje morate posjetiti

Neka ovo ljeto bude u znaku muzike, dobre zabave...