Metallica je najavila reizdanje ‘Black‘ albuma koji će biti totalno drugačiji

Metallica je najavila izlazak dva posebna izdanja. Prvo je reizdanje njihovog kultnog albuma “The Black Album” iz 1991. godine, a drugo je album s obradama njihovih pjesama “The Metallica Blacklist” na kojem će sudjelovati brojni poznati muzičari.

“The Black Album” na kojem se nalaze kultne pjesme poput “Enter Sandman”, “Nothing Else Matters” i “The Unforgiven” bit će remasteriran i svjetlo dana će ugledati 10. septembra, a osim standardnog CD izdanja bit će tiskan i na dvostrukom vinylu te trostrukom, proširenom CD izdanju.

Na “The Metallica Blacklist” albumu sudjelovat će više od pedeset muzičara koji će interpretirati pjesme s “The Black Album”, a cjelokupna zarada od prodaje bit će donirana Metallicinoj humanitarnog zakladi ”All Within My Hands Foundation” i u dobrotvorne svrhe po izboru izvođača. Album “The Metallica Blacklist” digitalno će biti objavljen 9. septembra, a u fizičku prodaju stiže 1. oktobra.

Među muzičarima koji će sudjelovati na albumu su: Dave Gahan (Depeche Mode), Ghost, St. Vincent, Royal Blood, Portugal The Man, Weezer, Biffy Clyro i drugi, a izdanje je jučer najavljeno obradom pjesme “Nothing Else Matters” u izvedbi Miley Cyrus, Roberta Trujilla, Eltona Johna, Chada Smitha (Red Hot Chili Peppers) i violončelista Yo-Yo Ma.