Novi Samsung Galaxy S21 – Procurile fotografije!

Novi Samsung Galaxy S21 Iako je direktni konkurent Iphone 12 uveliko objavio dizajn svog uređaja, specifikacije i cijenu Samsung nije uradio isto.

Znamo da se novi uređaj kreira i da će izaći sa početkom nove godine ali ne znamo relativno ništa o uređaju. Međutim sa fotografijama koje je obezbijedio OnLeaks možemo početi govoriti o novom Samsungu.

Naravno današnji telefoni ne izlaze u jedno seriji stoga sad za sad možemo očekivati Samsung Galaxy S21 i Samsung Galaxy S21 Ultra. Po samom nazivu Ultra verzija će imati veći ekran, bolju kameru i bolje specifikacije u odnosu na standardnu S21 verzije.

Malo se toga promijenilo

Po fotografijama koje je dostavio OnLeaks obje verzije S21 po dizajnu će biti dosta slične verzijama S20 ili Note 20, stoga možemo vidjeti da se mnogo nije promijenilo kada je riječ o dizajnu. Standardna verzija S21 dolazi sa tri kamere koje su postavljene u obliku pravougaonika koji je relativno uzak.

novi samsung galaxy s21

Dok  kod S21 Ultra verzije područije u kome se nalaze kamere zauzima skoro pola površine telefona. Razlog zbog ovog dizajnerskog poteza jeste činjenica da su morali nekako u Ultra verziju ubaciti četvrtu kameru.

Govori se da je razlog ovolikoj površini i debljini polja u kojem se nalaze kamere na S21 Ultra upravo kako bi se dobilo više mjesta za dodatne hardverske mogućnosti.

Trenutno se nagovještava da će biti dostupne dvije optičke zoom leće sa 3x i 10x zoom opcijom. Iako je prostor kamere dosta deblji i više izraženiji zbog sigurnosnih razloga ova površina nije ni blizu elegancije koju ima standardni S21 model.

novi samsung galaxy s21

Govori se o tome da će S21 Ultra imati displej od 6. 7 i 6. 9 incha i mjerit će  165.1 x 75.6 x 8.9mm. Ove dimenzije će ga činiti relativno manjim od prošlogodišnje Ultra verzije Samsung Galaxy S modela.

Možemo zaključiti da je Samsung sa ovim novim modelom uspio da obezbjedi istu količinu prostora za ekran, a da smanji dimenzije uređaja.

Kako stvari stoje Samsung će i dalje zadržati model jedne punch – hole kamere u centru ekrana dok ostali proizvođaći već lagano idu prema putu dvije selfi kamere.

Zanimljiv detalj koji smo zapazili jeste da se u ovim slikama nalazi zaobljeni displey. Što je čudno zato što je Samsung izbacio ovu tehnologiju radi 2.5D ekrana na Note 20 seriji.

Međutim za razliku od S21 Ultra standardna serija S21 modela je kompletno ravna i nema nikakva zaobljenja. Fanovi Samsung tehnologije se mogu radovati da će ovogodišnja premijera Samsungovih telefona stići u januaru, mjesec dana ranije od uobičajne premijere sredinom februara. Ime je ipak i dalje misterija, da li će Samsung nastaviti sa S20 serijom ili je ovaj telefon prekretnica i prelazimo u S30 seriju telefona.

Ostali čitaju

Banja Luka Fest

Šta je Banja Luka Fest? Banja Luka Fest je internacionalni...

SHOPPING DAY – iskoristite odlične popuste u svim prodajnim centrima FIS

Za svoje vjerne posjetitelje i kupce, FIS organizira Shopping...

United Grupa predstavila novu kompaniju

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj...

Kako kupiti Bitcoin i sigurno ga čuvati?

Bitcoin je jedna od najbrže rastućih valuta na svijetu...

Zaposleni Wiener osiguranja realizovali projekat „Boravak za oporavak“

Program korporativnog volontiranja Social Active Day koji je pokrenut...