Iron Maiden izbacio novi singl, poslušajte “The Writing on the Wall”

Iron Maiden nakon šestogodišnje stanke izbacuju singl “The Writing on the Wall”, što predstavlja prve nove materijale nakon posljednjeg studijskog albuma benda iz 2015. godine “The Book of Souls”.

Novu pjesmu napisali su frontmen Bruce Dickinson i gitarist Adrian Smith, producirao ju je Kevin Shirley, a kao pomoćni producent pjesmi je pridonio i basist Steve Harris. Još u oktobru prošle godine Bruce Dickinson izjavio je kako se grupa vratila u studio. Tada se i dotaknuo toga koliko im je pandemija poremetila muzičke planove i turneje.

“Sretan sam kako je ispalo, više izgleda kao mali film. Znao sam da ćemo uspjeti čim je Mark oživio moje ideje i dodao im svoju priču. Zajedno smo napravili nešto magično. Smatram da smo uspjeli, i da će se fanovi složiti s nama. Većinu spota su ionako složili fanovi Iron Maidena!”, kazao je Bruce.

Bruce Dickinson osmislio je koncept video spota koji je realizirao u saradnji s nekadašnjim animatorima Pixara i fanovima Iron Maidena Markom Andrewskom i Andrewom Gordonom. Ovaj par ima preko pedeset godina iskustva u industriji animacije, a radili su na poznatim animiranim filmovima kao što su “The Incredibles”, “Ratatouille”, “Brave”, “Monsters Inc” i “Finding Nemo”. Svoj doprinos spotu dao je i Nicos Livesey, zahvaljujući kojem je Eddie osvanuo u spektakularnoj 3D formi.

Iron Maiden

Ostali čitaju

Preminuo Asim Horozić – Istaknuti bosanskohercegovački kompozitor

Istaknuti bosanskohercegovački kompozitor Asim Horozić preminuo je jutros u...

podrška mladima u ključnom razdoblju njihovog života

U društvu 25 sjajnih mladih ljudi, entuzijastičnih učenika i...

Posao Tuzla, pogledajte najnovije konkurse za posao

Najnoviji konkursi za posao Tuzla U potrazi ste za novim...

Zarada novca na 7 načina od online poslova do zanata

Postoji mnogo načina da se ostvari zarada novca. Od pokretanja...

Dodirnite Srca i Učvrstite Brend

Radio reklame, iako nevidljive, imaju neuporedivu moć da dosegnu...