Skip to main content

Iron Maiden nakon šestogodišnje stanke izbacuju singl “The Writing on the Wall”, što predstavlja prve nove materijale nakon posljednjeg studijskog albuma benda iz 2015. godine “The Book of Souls”.

Novu pjesmu napisali su frontmen Bruce Dickinson i gitarist Adrian Smith, producirao ju je Kevin Shirley, a kao pomoćni producent pjesmi je pridonio i basist Steve Harris. Još u oktobru prošle godine Bruce Dickinson izjavio je kako se grupa vratila u studio. Tada se i dotaknuo toga koliko im je pandemija poremetila muzičke planove i turneje.

“Sretan sam kako je ispalo, više izgleda kao mali film. Znao sam da ćemo uspjeti čim je Mark oživio moje ideje i dodao im svoju priču. Zajedno smo napravili nešto magično. Smatram da smo uspjeli, i da će se fanovi složiti s nama. Većinu spota su ionako složili fanovi Iron Maidena!”, kazao je Bruce.

Bruce Dickinson osmislio je koncept video spota koji je realizirao u saradnji s nekadašnjim animatorima Pixara i fanovima Iron Maidena Markom Andrewskom i Andrewom Gordonom. Ovaj par ima preko pedeset godina iskustva u industriji animacije, a radili su na poznatim animiranim filmovima kao što su “The Incredibles”, “Ratatouille”, “Brave”, “Monsters Inc” i “Finding Nemo”. Svoj doprinos spotu dao je i Nicos Livesey, zahvaljujući kojem je Eddie osvanuo u spektakularnoj 3D formi.

Iron Maiden

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

  Tuzla apartmani blizu jezera