back to top

Iron Maiden izbacio novi singl, poslušajte “The Writing on the Wall”

Iron Maiden nakon šestogodišnje stanke izbacuju singl “The Writing on the Wall”, što predstavlja prve nove materijale nakon posljednjeg studijskog albuma benda iz 2015. godine “The Book of Souls”.

Novu pjesmu napisali su frontmen Bruce Dickinson i gitarist Adrian Smith, producirao ju je Kevin Shirley, a kao pomoćni producent pjesmi je pridonio i basist Steve Harris. Još u oktobru prošle godine Bruce Dickinson izjavio je kako se grupa vratila u studio. Tada se i dotaknuo toga koliko im je pandemija poremetila muzičke planove i turneje.

“Sretan sam kako je ispalo, više izgleda kao mali film. Znao sam da ćemo uspjeti čim je Mark oživio moje ideje i dodao im svoju priču. Zajedno smo napravili nešto magično. Smatram da smo uspjeli, i da će se fanovi složiti s nama. Većinu spota su ionako složili fanovi Iron Maidena!”, kazao je Bruce.

Bruce Dickinson osmislio je koncept video spota koji je realizirao u saradnji s nekadašnjim animatorima Pixara i fanovima Iron Maidena Markom Andrewskom i Andrewom Gordonom. Ovaj par ima preko pedeset godina iskustva u industriji animacije, a radili su na poznatim animiranim filmovima kao što su “The Incredibles”, “Ratatouille”, “Brave”, “Monsters Inc” i “Finding Nemo”. Svoj doprinos spotu dao je i Nicos Livesey, zahvaljujući kojem je Eddie osvanuo u spektakularnoj 3D formi.

Iron Maiden

Ostali čitaju

Tuzlanski muzički dvojac osvaja srca, izdali pjesmu koja budi nostalgiju za devedesetima

U srcu Tuzle, dvojica strastvenih kantautora, Almir Gabrić Gabra...

Vikend akcija u Bingu, čekaju vas odlične cijene

Vikend akcija u Bingu Od četvrtka pa sve do nedjelje...

Male biznis ideje za 2023. Od organizovanja putovanja do kafe za ponijeti

Poslovne ideje za 2023. gdje možete postati sam svoj...

Znate li da se dioptrija plus može značajno smanjiti? Pogledajte kako

Jedna od najčešćih šala koju deca upotrebljavaju kada se...

Ogromno interesovanje izvođača i autora iz BiH za regionalni festival “Biser Jadrana”

Regionalni muzički festival „Biser Jadrana 2024“ objavio je konkurs...