Veliki broj renomiranih izvođača nastupit će na 9. Fresh Wave Festivalu

Više od pedeset renomiranih izvođača sa svjetske i regionalne muzičke scene nastupit će na devetom Fresh Wave Festivalu, koji će se ove godine održati od 5. do 7. avgusta na banjalučkoj tvrđavi Kastel

Zavidna lista izvođača predstojećeg ljeta okupit će neka od najuzbudljivijih imena sa svjetske i regionalne muzičke scene, a banjalučku tvrđavu Kastel obilježit će najjače izdanje festivala do sada.

“Nakon više od šesnaest mjeseci, napokon ćemo imati priliku da se ponovo družimo i uživamo u muzici, slaveći ljubav i radost druženja na najboljem festivalu u BiH. Da je riječ o događaju bez premca svjedoče i velika imena, a među njima i apsolutne ikone svjetske elektronske scene, koja će nam se ovog avgusta pridružiti na glavnoj bini festivala: Sven Väth, Ilario Alicante, Nastia, Victor Ruiz, Deborah De Luca, John Digweed”, kazali su u saopćenju.

Mr. John Digweed bogatu muzičku karijeru gradio je na više osnova, prvo i prvenstveno kao izvodjač kroz sopstvenu muzičku priču ali i onu koju je ispričao sa ikonom progresivnog zvuka koji se zove DJ Sasha, ispisao je zlatne stranice svjetskog elektronskog progresivnog zvuka.

fresh wave festivalu
Fresh Wave Festivalu

Potom kao izdavač, jer je kroz label Bedrock Records promovisao mnogobrojne izvodjače i tako direktno uticao na svjetsku scenu afirmišući imena kao što su Danny Howells, Jimmy Van M, Rui Da Silva, a kao Radio DJ kormilari uticajnim Kiss 100 DJ Radio programom, koji se emituje u više od 100 svjetskih zemalja!

“Nismo pogriješili kada smo rekli da se radi o apsolutnim ikonama elektronske muzike i izvođačima bez kojeg ovaj žanr ne bi imao puno smisla. Sven Väth je bez sumnje jedan od njih i jedan od najvažnijih izvođača u industriji. Svenovi muzički počeci sežu u 80te godine prošlog vijeka, a sa više od 30ak godina na sceni itekako je pridonio cijelokupnom žanru techno muzike i to kako u muzičkom tako i u biznis segmentu. Kultni Cocoon njegovo je master djelo, a fantastični setovi koji su ga na desetine puta odveli oko svijeta, od Ibice, koju je proslavio, do industrijuma Berlina, učinili su Papa Svena i njegov Cocoon legendarnim”, napisali su.

Jedan od najtraženijih i jedan od najintrigantnijih imena u industriji je Ilario Alicante. Svoj put ka muzičkim vrhovima započeo još kao klinac u Livornu, ali pravi muzički uspon doživio je 2008. kada je zahvaljujući zanimljivim remix izdanjima zabilježio nastupe na značajnim evropskim festivalima poput Time Warp-a, a posebno lansiranje među crem de la crem uslijedilo je nedugo nakon tog vrućeg ljeta, kada je i zvanično postao član čuvene Cocoon familije.

Od tada Ilario samo niže uspjehe pokazujući svoj raskošan talenat kroz mnogobrojne uspješne projekte i sjajne nastupe.

Prva dama ovogodišnjeg Fresh Wave Festivala, gospođa je bez koje veliki muzički događaji nisu veliki. Deborah De Luca vraća nam se na veliku scenu festivala, a kao i uvijek možemo očekivati samo najbolje od princeze Napulja. Južnjački temperament, uvijek zanimljiv muzički izbor i odlična atmosfera koju kreira, opravdava sve epitete koji se dovode u vezu sa njenim imenom.

Jedna od najpoznatijih house i tehno DJ-eva sa istočne strane željezne zavjese je Nastia. Karijera joj je još prije desetak godina počela u dalekom Donjecku, drugom gradu po veličini gradu u Ukrajini poslije prestonice Kijeva. Jedna je od miljenica Monike Kruse, a njeni nastupi su redovna pojava na velikim svjetskim festivalima kakav je Awekenings.

Prvi put BiH će posjetiti brazilski DJ Victor Ruiz. Već nekoliko godina poznat je po svom vrhunskom kvalitetu produkcije, što ga je učinilo jednim od najcjenjenijim među kolegama na sceni. Radeći remix izdanja singlova koje potpisuju Dubfire i Moby, Victor se profilisao kao jedan od najcjenjenijih današnjih tehno umjetnika.

Rezidenti Nektar Fresh Wave Festivala Mladen Tomić, Nebs Jack, Joma Maja i Woodie predvode regionalne izvođače koji će se ovog ljeta pridružiti headlinerima festivala.

Energy bina Fresh Wave Festivala i ovog ljeta predstavlja regionalnu muzičku poslasticu, a listu izvođača koji će nastupiti na ovoj bini predvode imena kao što su: Petar Dundov, Space Motion, Forest People, Damir Hoffman, Marko Vuković, Roxa, Coeus, Sinisa Tamamovic, Kristijan Molnar, Bokee, TKNO, Miloš Vujović i mnogi drugi.

Za ljubitelje živih nastupa, a na LIVE bini Fresh Wave Festivala, pobrinut će se Vojko V, Klinac, Krankšvester, Ajs Nigrutin i Timbe, Marčelo, Fox, Surreal, a osim festivalskih bina posjetioce očekuju fan zone i drugi sadržaji koji će se realizovati u saradnji sa medijskim pokroviteljima, prijateljima i partnerima festivala.

Ostali čitaju

Banja Luka Fest

Šta je Banja Luka Fest? Banja Luka Fest je internacionalni...

SHOPPING DAY – iskoristite odlične popuste u svim prodajnim centrima FIS

Za svoje vjerne posjetitelje i kupce, FIS organizira Shopping...

Zaposleni Wiener osiguranja realizovali projekat „Boravak za oporavak“

Program korporativnog volontiranja Social Active Day koji je pokrenut...

Gdje za vikend sa djecom u Travniku

Gdje za vikend sa djecom može biti izazov, ali...

Privrednicima u TK najveći problem nedostatak radnika i parafiskalni nameti

Rezultati redovnog godišnjeg anketiranja privrednika, predstavnika firmi članica komore...