Skip to main content

Iako su Foo Fighters završili svoj novi album ranije ove godine, stavili su ga na čekanje zbog pandemije izazvane korona virusom.

Imali su želju da urade turneju i na taj način promovišu novi album, međutim to nije bilo moguće. Ipak nisu mogli da ostave svoje fanove bez sadržaja te su odlučili da objave novu pjesmu, piše tntradio.

Foo Fighters novu pjesmu “Shame Shame” premijerno izvode u novoj epizodi SNL -a.

Bend kroz proteklih par sedmica stavlja kriptičke objave na društvenim mrežama. Svaka slika ili objava je propračena slovom X koje označava rimski broj deset, što predstavlja njihov deset album. Također fanovi nagađaju da zapaljen lijes mogao predstavljati kriptični znak.

Zanimljiv detalj otkrio je bubnjar Foo Fightersa koji je izjavio da su im duhovi pomogli i naveli ih da snime novu pjesmu i kreiraju album. “Na albumu se nalaze pjesme koje vi nismo isključivo stavili da tu budu”. Dosta kriptično i čudno ali nista neočekivano od popularnog rock benda.

Iako nisu bili u mogućnosti da idu na turneju Foo Fightersi organizuju redovne streamove i pružaju svojim fanovima kvalitetnu zabavu. Učestvovali su na virtuelnom festivalu Save Our Stages i na taj način doprinijeli ovom festivalu. 

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

  Iron Maiden izbacio novi singl, poslušajte “The Writing on the Wall”