Exit festival i ove godine ugostio svjetski poznata imena

Exit festival ove se godine održavao od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu

Prve večeri festivala, 8. jula, na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupili su DJ Snake i Šarlot de Vit, Ameli Lens, Buč Kesidi, Hladno pivo, Senidah i Tijana T, kao i Roni Size.

Njemački DJ i producent Paul Kalkbrenner pojavio se druge večeri Exita, a nastup na ovogodišnjem festivalu iskoristiti će za snimanje video spota koji će poslužiti kao dnevnik o danima kada se vratio nastupima uživo. Pored njemačkog DJ, na pozornicu su izašli i Maceo Plex, Pan-Pot, Marko Nastić, Layzie i Runy.

Na glavnoj bini program u 20 sati otvarili su Nemesis, nakon kojih su slijedili Sabaton u 21 sat i Van Gog. Plesni dio večeri na glavnoj bini predvodili su njemački DJ Topic, Lady Lee i Ece Ekren.

Na Fusion bini, druge večeri, nastupili su Amira Medunjanin, Atheist Rap, Goblini i za kraj Fox & Surreal.

Trećeg dana Exit festivala, za koji organizatori navode da je tradicionalno najposjećeniji, na Glavnoj bini nastupio je Robin Schulc, Asaf Avidan, Satori i Paul Van Dyk (Pol vand Dajk).

Svega nekoliko stotina metara vazdušnom linijom dalje, na mts Dance Arena nastupili su Meduza, Honey Dijon, Hot Since 82 i Boris Brejcha u završnom setu.

Visa Fusion bina podijelila se na gitarsku postavu, u kojoj su E-Play, Dram, Deaf Radio i Deep Steady, i na trap/hip hop dio večeri sa Elonom, Apollo Showcaseom i grupom Sunshine.

No Sleep Novi Sad predstavio je najbolje od alternativne elektronike, kroz nastupe domaćih i internacionalnih izvođača kao što su Dejan Milićević, X-Coast, Roman Flugel i Adiel.

Posljednje večer ovogodišnjeg Exit festivala u Novom Sadu obilježili su nastupi svjetskih zvijezda elektronske muzike, poput Davida Guetta, Solomuna i ukrajinskog dua Artbat.

Pored svjetskih zvijezda elektornske muzike na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupali su i Rundek i Ekipa, Laibach, Koala Voice, Massimo, Ida Prester & Lollobrigida, Ajs Nigrutin i Timbe, Smoke Mardeljano, kao i brojna druga imena.

Ostali čitaju

Najbolje muzičke aplikacije i playliste za duga putovanja

Muzika je postala sastavni dio života skoro svakog od...

Kvalitetni kupaonski radijatori i gdje ih pronaći

Uvijek se velika dilema vodi kada se postavlja cijeli...

Ovo su Netflix serije sa najviše intimnih scena: Neke hvale, neke baš i ne

Netflix je pun serija sa provokativnim, intimnim scenama, a...

Mio Bambino – čarobno mjesto za one koje najviše volite i grlite

Mio Bambino - Predstavljamo vam prodavnicu dječijih igračaka i...

Danas svečano zatvaranje “Telemach Children Speed Camp 2021.” na Bjelašnici

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA I URUČENJE MEDALJA Od 1.marta na Bjelašnici, u...