C vitamin kralj među vitaminima

Sve blagodati koje nudi vitamina C

Mnogi su ljudi svjesni da im vitamin C može pomoći da se oporave od prehlade ili gripe, ali postoji još mnogo toga za shvatiti kako vitamin C podržava naše zdravlje. Vitamin C neophodan je za dobro zdravlje tijekom cijele godine, ne samo kada smo bolesni. Zapravo je presudno za naše cjelokupno zdravlje i opstanak. Nažalost, nedostaci vitamina C danas su česti, a nedostatak ovog važnog vitamina može doprinijeti gotovo svakoj bolesti.

C vitamin kralj među vitaminima , sigurna sam je fraza koju često čujete?! pa saznajte u tekstu i zašto?

Zašto je vitamin C toliko važan?

Vitamin C jdjeluje protuupalno, pomaže u povećanju broja bijelih u krvi jačanjem naših neutrofila, eozinofila, bazofila i makrofaga; i generalno pojačava imunološki sistem protiv virusa, bakterija, kvasca, plijesni i drugih neželjenih gljivica. Zbog toga je dobivanje odgovarajuće količine vitamina C neophodno ako se borite sa kroničnom bolešću ili simptomom.

c vitamin kralj među vitaminima
ca

Prava vrsta vitamina C također pomaže u čišćenju jetre, krvi i limfe, jačanju nadbubrežnih žlijezda, popravljanju oštećenih neurotransmitera i obnavljanju centralnog nervnog sistema. Također pomaže tijelu da se detoksira, što je izazov s kojim se suočavaju mnogi kronični bolesnici sve dok ne dobiju prave hranjive sastojke koji podržavaju detoksikaciju.

Vitamin C takođe jača sve nivoe personalizovanog imunog sistema jetre. Jetra koristi vitamin C u svih svojih preko 2000 hemijskih funkcija. Ne samo da detoksicira i čisti jetru; može zaustaviti tromu jetru, olabaviti i raspršiti masne stanice pohranjene u jetri. Vitamin C takođe može pomoći u zaustavljanju i popravljanju ožiljnih tkiva duboko u srži jetre. Takođe može pomoći kod čvorova, tumora i cista.

Najbolji izvori vitamina C

Različiti oblici vitamina C podržavaju naše zdravlje na različite načine, pa je važno znati prema kojim se visokokvalitetnim izvorima vitamina C treba okrenuti. Neki od najboljih izvora vitamina C su šipak, kivi, naranče, mandarine i paradajz. Svo voće i povrće sadrži malo vitamina C, pa će fokusiranje vaše prehrane uglavnom na svježe proizvode prirodno pomoći povećati unos vitamina C.

Micro-C je dodatni oblik vitamina C koji može biti od velike pomoći širokom krugu ljudi. Micro-C sadrži važne komplementarne bioflavonoide koji podržavaju naše zdravlje, zajedno sa samim vitaminom C. Uz to, vitamin C u šipku je najbioidentičniji, bioraspoloživi oblik vitamina C koji postoji – to jest, najkorisniji oblik za naša tijela. Micro-C je također vrlo nježan prema sistemu, pa ako netko ima problema s probavom ili je vrlo osjetljiv, dobar je izbor.

c vitamin kralj među vitaminima
ca

Druga izvrsna opcija je tečni Liposomal C, koji sadrži snažan i bioraspoloživ oblik vitamina C. Liposomal C brzo ulazi u krvotok, tako da djeluje brzo i djelotvorno. Ova askorbinska kiselina može biti previše moćna i kisela za neke osjetljive ljude, pa je Micro-C možda bolji izbor i / ili započeti s vrlo malim količinama liposoma C i vremenom se malo povećavati.

Vaš prijatelj za poboljšanje hranjivih sastojaka

Jedan od načina na koji vi ili voljena osoba možete pojačati vitamin C koji apsorbujete je direktna sunčeva svjetlost na kožu kada je to moguće. Sunce jača i pojačava apsorpciju i funkciju svakog pojedinog hranjivog sastojka, uključujući vitamin C. Zamislite sunčevo svjetlo kao sredstvo za dobivanje multivitaminske i multimineralne podrške za sve vaše tjelesne sisteme! Ne trebate dugo provoditi na suncu, a opekotine uvijek treba pažljivo izbjegavati. Čak i pet minuta sunčanja rano ili kasno u danu kada sunce nije pune snage može biti od velike pomoći.
Kao što vidite, vitamin C je presudan vitamin za naše zdravlje i zaslužuje razmatranje kao dio zdravstvenog protokola.

c vitamin kralj među vitaminima
ca

U obzir trebate uzeti i vrijeme pandemije, i naravno da je bolje da uzimamo u ovo “čudno” vrijeme što više vitamina.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Ostali čitaju

Akta.ba proslavila poslovno punoljetstvo najboljom društveno-odgovornom proslavom

Akta.ba, vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini, proslavio...

Popularne online kladionice u 2023. godini

Bet365 je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih online kladionica...

dm kampanja {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – poziv za prijavu projekata

Od danas do 4. jula 2023. do 16 sati...

Prilika za mlade talente da dobiju posao u BBI banci

Bosna Bank International objavila je poziv za mlade talente,...

Oslobodite svoju strast za klađenjem s raznolikim inovacijama u ponudi online kladionica

U današnjem digitalnom dobu, online kladionice donose nevjerojatne inovacije...