Održana dodjela Billboard Music Awards: The Weeknd odnio 10 nagrada, Pink oduševila

U Microsoft Theateru u Los Angelesu održana je dodjela muzičkih nagrada Billboard Music Awards na kojoj je pjevač The Weeknd pokupio čak 10 priznanja za svoj rad, od ukupno 16 nominacija

“Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim mojim roditeljima. Zbog vas sam čovjek kakav sam danas. I hvala mojim fanovima, naravno. Ne uzimam ovo zdravo za gotovo”, poručio je The Weeknd koji je proglašen najboljim muškim umjetnikom, najboljim umjetnikom radijskih pjesama, najboljim R&B umjetnikom i najboljim R&B muškim umjetnikom.

Osim toga, njegov album “After Hours” proglašen je najboljim R&B albumom, dok je njegov singl “Blinding Light” osvojio nagradu za najbolju radio pjesmu i najbolju R&B pjesmu.

Reper Drake, koji nosi titulu najviše osvojenih Billboardovih nagrada svih vremena, proglašen je najboljim izvođačem desetljeća. Na dodjelu nagrada došao je sa svojom velikom obitelji i prijatelja, a samu nagradu primio je sa svojim trogodišnjim sinom Adonisom Grahamom.

billboard music awards
Billboard Music Awards

No, najveće iznenađenje svakako je bio nezaboravan nastup muzičarke Pink i njezine devetogodišnje kćeri Willow Sage Hart. Ovaj simpatičan dvojac oduševio je publiku na Billboard Music Awards nastupom ‘u zraku‘ na konopu, gdje su izvele duet “Cover Me in Sunshine” kojim su početkom ove godine osvojile mnoga srca publike.

https://www.instagram.com/p/CPPOx4oJLCR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Dodjelu Billboard Music Awards je vodio Nick Jonas, jedan od braće Jonas i suprug indijske glumice Priyanke Chopre koja je također došla na dodjelu i zablistala u nude haljini posutoj sjajnim kristalićima.

Najboljim latino umjetnikom proglašen je Bad Bunny, a osvojio je i tri nagrade u off-air kategorijama: za najboljeg latino muškog izvođača, najbolju latino pjesmu i najbolji ltino album. U toj kategoriji postavio je rekord jer je postao prvi latino umjetnik koji je osvojio tri nagrade.

Taylor Swift, koja je 2015. dominirala u dobivenim nagradama na ovoj dodjeli, proglašena je najboljom ženskom umjetnicom, a pobijedila je i u kategoriji za najbolju između 200 top umjetnika. Južnokorejski boy band BTS osvojio je čak četiri nagrade – za najbolju grupu, najboljeg društvenog umjetnika, najboljeg izvođača prodaje pjesama i najprodavaniju pjesmu za njihov hit singl “Dynamite”.

Ostali čitaju

Najbolje muzičke aplikacije i playliste za duga putovanja

Muzika je postala sastavni dio života skoro svakog od...

Kvalitetni kupaonski radijatori i gdje ih pronaći

Uvijek se velika dilema vodi kada se postavlja cijeli...

Ovo su Netflix serije sa najviše intimnih scena: Neke hvale, neke baš i ne

Netflix je pun serija sa provokativnim, intimnim scenama, a...

Mio Bambino – čarobno mjesto za one koje najviše volite i grlite

Mio Bambino - Predstavljamo vam prodavnicu dječijih igračaka i...

Danas svečano zatvaranje “Telemach Children Speed Camp 2021.” na Bjelašnici

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA I URUČENJE MEDALJA Od 1.marta na Bjelašnici, u...