Apple music predstavlja TV kanal za muzička videa

Novosti iz kompanije Apple svakog nas mjeseca iznova iznenađuju. Ovog puta radi se o potpuno novoj sferi Apple djelovanja, obzirom da do sada nisu imali doticaja sa rukovođenjem televizijskim programom.

O Apple Music TV-u

Apple lansira Apple Music TV, koji će izgledati upravo kako i zvuči: kao da imate Apple Music aplikaciju na televiziji. Riječ je, dakle, o besplatnom 24-satnom live stream prenosu popularnih muzičkih spotova uživo. Iako je dostupan samo stanovnicima SAD-a, možete ga gledati na tabovima za pregledanje Apple Music aplikacije i u aplikaciji Apple TV.

apple music predstavlja tv kanal za muzička videa
Apple music predstavlja TV kanal za muzička videa

Iznenađujuće, najava o ovoj novini u Apple-u ne uključuje posebno spominjanje muzičkih dokumentarnih filmova, što je format u koji je kompanija već investirala – ponajviše radeći predstojeći dugometražni dokumentarac Billie Eilish “The World’s a Little Blurry”, koji bi trebao biti objavljen u februaru.

Apple Music stvorio je obilje originalnog sadržaja od službenog lansiranja 2015. godine, uključujući koncertne filmove, intervjue i još mnogo toga. Iz kompanije obećavaju kako će taj sadržaj sada svoj dom pronaći i na Apple Music TV.

Apple Music TV bit će dakle dostupan stanovnicima SAD-a samo u aplikacijama Apple Music i Apple TV, a pronaći će ga na apple.co/AppleMusicTV.

Zanimljivosti i pogodnosti ovog TV programa

Apple Music TV, zanimljiv je potez jer se čini kao direktan udar na svjetsku dominaciju YouTube-a nad muzičkim video prostorom. Potez je dugo očekivana kulminacija nakon godina nagađanja i razgovora o tome kada će se i koja kompanija preseliti u prostor za muzičke video spotove, kojim su dugo dominirali YouTube, Vevo i, u prošlosti, MTV.

Novi će kanal svakog petka biti domaćin premijera u podne, počevši od Joji-jevog “777” i Saint Johna “Gorgeous” 23. oktobra. Ovaj TV program bit će dom i za ostale originalne sadržaje koje je Apple Music kreirao tokom godina, poput koncertnih filmova i intervjua.

apple music predstavlja tv kanal za muzička videa
Apple music predstavlja TV kanal za muzička videa

U sklopu tog programa bit će njemu posvećeni muzički video blokovi, live stream i ekskluzivni intervju sa Zaneom Loweom, voditeljem Apple Music radija.

Loweovo sudjelovanje podrazumijeva vezu između novog TV kanala i Apple Music 1 radio stanice (ranije nazvane Beats 1), odnosno njenih domaćina u eteru i njenog djelovanja, koje je usmjereno na hitove, ali sadrži avanturistički program, koji uglavnom nadgleda Lowe.

Usluga koja je bila početni događaj tj. sadržaj prilikom samog puštanja u program, bilo je odbrojavanje top 100 najstrimovanijih pjesama na Apple Music-u. Iako ostaje da vidimo može li Apple eliminisati YouTube (RIP MTV-u), fascinantno je gledati ovu kompaniju kako isprobava nešto novo i otvara se novim medijima.

Ostali čitaju

Mostar Summer Fest

Ako ti treba dobra zabava onda je Mostar Summer...

Testovi ličnosti – pozitivne i negativne stvari

Testovi osobnosti neki su od najčešće korištenih testova poslodavaca....

Mahmut Orhan i Shouse su nova imena Sea Dance festivala

Mahmut Orhan, turski house producent i DJ čiji su...

Počinje treći ciklus „Ženske Mentorske Mreže“

Prilika edukaciju i networking za 50 mladih žena iz...