back to top

C vitamin kralj među vitaminima

Sve blagodati koje nudi vitamina C

Mnogi su ljudi svjesni da im vitamin C može pomoći da se oporave od prehlade ili gripe, ali postoji još mnogo toga za shvatiti kako vitamin C podržava naše zdravlje. Vitamin C neophodan je za dobro zdravlje tijekom cijele godine, ne samo kada smo bolesni. Zapravo je presudno za naše cjelokupno zdravlje i opstanak. Nažalost, nedostaci vitamina C danas su česti, a nedostatak ovog važnog vitamina može doprinijeti gotovo svakoj bolesti.

C vitamin kralj među vitaminima , sigurna sam je fraza koju često čujete?! pa saznajte u tekstu i zašto?

Zašto je vitamin C toliko važan?

Vitamin C jdjeluje protuupalno, pomaže u povećanju broja bijelih u krvi jačanjem naših neutrofila, eozinofila, bazofila i makrofaga; i generalno pojačava imunološki sistem protiv virusa, bakterija, kvasca, plijesni i drugih neželjenih gljivica. Zbog toga je dobivanje odgovarajuće količine vitamina C neophodno ako se borite sa kroničnom bolešću ili simptomom.

c vitamin kralj među vitaminima
C vitamin kralj među vitaminima

Prava vrsta vitamina C također pomaže u čišćenju jetre, krvi i limfe, jačanju nadbubrežnih žlijezda, popravljanju oštećenih neurotransmitera i obnavljanju centralnog nervnog sistema. Također pomaže tijelu da se detoksira, što je izazov s kojim se suočavaju mnogi kronični bolesnici sve dok ne dobiju prave hranjive sastojke koji podržavaju detoksikaciju.

Vitamin C takođe jača sve nivoe personalizovanog imunog sistema jetre. Jetra koristi vitamin C u svih svojih preko 2000 hemijskih funkcija. Ne samo da detoksicira i čisti jetru; može zaustaviti tromu jetru, olabaviti i raspršiti masne stanice pohranjene u jetri. Vitamin C takođe može pomoći u zaustavljanju i popravljanju ožiljnih tkiva duboko u srži jetre. Takođe može pomoći kod čvorova, tumora i cista.

Najbolji izvori vitamina C

Različiti oblici vitamina C podržavaju naše zdravlje na različite načine, pa je važno znati prema kojim se visokokvalitetnim izvorima vitamina C treba okrenuti. Neki od najboljih izvora vitamina C su šipak, kivi, naranče, mandarine i paradajz. Svo voće i povrće sadrži malo vitamina C, pa će fokusiranje vaše prehrane uglavnom na svježe proizvode prirodno pomoći povećati unos vitamina C.

Micro-C je dodatni oblik vitamina C koji može biti od velike pomoći širokom krugu ljudi. Micro-C sadrži važne komplementarne bioflavonoide koji podržavaju naše zdravlje, zajedno sa samim vitaminom C. Uz to, vitamin C u šipku je najbioidentičniji, bioraspoloživi oblik vitamina C koji postoji – to jest, najkorisniji oblik za naša tijela. Micro-C je također vrlo nježan prema sistemu, pa ako netko ima problema s probavom ili je vrlo osjetljiv, dobar je izbor.

c vitamin kralj među vitaminima
C vitamin kralj među vitaminima

Druga izvrsna opcija je tečni Liposomal C, koji sadrži snažan i bioraspoloživ oblik vitamina C. Liposomal C brzo ulazi u krvotok, tako da djeluje brzo i djelotvorno. Ova askorbinska kiselina može biti previše moćna i kisela za neke osjetljive ljude, pa je Micro-C možda bolji izbor i / ili započeti s vrlo malim količinama liposoma C i vremenom se malo povećavati.

Vaš prijatelj za poboljšanje hranjivih sastojaka

Jedan od načina na koji vi ili voljena osoba možete pojačati vitamin C koji apsorbujete je direktna sunčeva svjetlost na kožu kada je to moguće. Sunce jača i pojačava apsorpciju i funkciju svakog pojedinog hranjivog sastojka, uključujući vitamin C. Zamislite sunčevo svjetlo kao sredstvo za dobivanje multivitaminske i multimineralne podrške za sve vaše tjelesne sisteme! Ne trebate dugo provoditi na suncu, a opekotine uvijek treba pažljivo izbjegavati. Čak i pet minuta sunčanja rano ili kasno u danu kada sunce nije pune snage može biti od velike pomoći.
Kao što vidite, vitamin C je presudan vitamin za naše zdravlje i zaslužuje razmatranje kao dio zdravstvenog protokola.

c vitamin kralj među vitaminima
C vitamin kralj među vitaminima

U obzir trebate uzeti i vrijeme pandemije, i naravno da je bolje da uzimamo u ovo “čudno” vrijeme što više vitamina.

Ostali čitaju

Agent Za Uvoz Robe Iz Kine

Svi su vec upoznati sa time da je kineska...

dm iz predostrožnosti povlači proizvod „dmBio bademi začinjeni japanskim tamari umakom od soje, 50 g“

S ciljem zaštite potrošača, dm drogerie markt d.o.o. iz...

Radio Reklame – Zvuk Vašeg Brendinga

Produkcija radio reklame je umetnost kombinovanja zvuka, glasa i...

Počela je nova vikend akcija u Bingo trgovinama

Nova vikend akcija je počela, a posebna sniženja i...