back to top

Apple music predstavlja TV kanal za muzička videa

Novosti iz kompanije Apple svakog nas mjeseca iznova iznenađuju. Ovog puta radi se o potpuno novoj sferi Apple djelovanja, obzirom da do sada nisu imali doticaja sa rukovođenjem televizijskim programom.

O Apple Music TV-u

Apple lansira Apple Music TV, koji će izgledati upravo kako i zvuči: kao da imate Apple Music aplikaciju na televiziji. Riječ je, dakle, o besplatnom 24-satnom live stream prenosu popularnih muzičkih spotova uživo. Iako je dostupan samo stanovnicima SAD-a, možete ga gledati na tabovima za pregledanje Apple Music aplikacije i u aplikaciji Apple TV.

apple music predstavlja tv kanal za muzička videa
Apple music predstavlja TV kanal za muzička videa

Iznenađujuće, najava o ovoj novini u Apple-u ne uključuje posebno spominjanje muzičkih dokumentarnih filmova, što je format u koji je kompanija već investirala – ponajviše radeći predstojeći dugometražni dokumentarac Billie Eilish “The World’s a Little Blurry”, koji bi trebao biti objavljen u februaru.

Apple Music stvorio je obilje originalnog sadržaja od službenog lansiranja 2015. godine, uključujući koncertne filmove, intervjue i još mnogo toga. Iz kompanije obećavaju kako će taj sadržaj sada svoj dom pronaći i na Apple Music TV.

Apple Music TV bit će dakle dostupan stanovnicima SAD-a samo u aplikacijama Apple Music i Apple TV, a pronaći će ga na apple.co/AppleMusicTV.

Zanimljivosti i pogodnosti ovog TV programa

Apple Music TV, zanimljiv je potez jer se čini kao direktan udar na svjetsku dominaciju YouTube-a nad muzičkim video prostorom. Potez je dugo očekivana kulminacija nakon godina nagađanja i razgovora o tome kada će se i koja kompanija preseliti u prostor za muzičke video spotove, kojim su dugo dominirali YouTube, Vevo i, u prošlosti, MTV.

Novi će kanal svakog petka biti domaćin premijera u podne, počevši od Joji-jevog “777” i Saint Johna “Gorgeous” 23. oktobra. Ovaj TV program bit će dom i za ostale originalne sadržaje koje je Apple Music kreirao tokom godina, poput koncertnih filmova i intervjua.

apple music predstavlja tv kanal za muzička videa
Apple music predstavlja TV kanal za muzička videa

U sklopu tog programa bit će njemu posvećeni muzički video blokovi, live stream i ekskluzivni intervju sa Zaneom Loweom, voditeljem Apple Music radija.

Loweovo sudjelovanje podrazumijeva vezu između novog TV kanala i Apple Music 1 radio stanice (ranije nazvane Beats 1), odnosno njenih domaćina u eteru i njenog djelovanja, koje je usmjereno na hitove, ali sadrži avanturistički program, koji uglavnom nadgleda Lowe.

Usluga koja je bila početni događaj tj. sadržaj prilikom samog puštanja u program, bilo je odbrojavanje top 100 najstrimovanijih pjesama na Apple Music-u. Iako ostaje da vidimo može li Apple eliminisati YouTube (RIP MTV-u), fascinantno je gledati ovu kompaniju kako isprobava nešto novo i otvara se novim medijima.

Ostali čitaju

Tuzlanski muzički dvojac osvaja srca, izdali pjesmu koja budi nostalgiju za devedesetima

U srcu Tuzle, dvojica strastvenih kantautora, Almir Gabrić Gabra...

Dexter se vraća na male ekrane: Poznati detalji novih 10 epizoda

Dexter u novoj sezoni ima deset epizoda Kao što smo...

Vikend akcija u Bingu, čekaju vas odlične cijene

Vikend akcija u Bingu Od četvrtka pa sve do nedjelje...

Male biznis ideje za 2023. Od organizovanja putovanja do kafe za ponijeti

Poslovne ideje za 2023. gdje možete postati sam svoj...

Znate li da se dioptrija plus može značajno smanjiti? Pogledajte kako

Jedna od najčešćih šala koju deca upotrebljavaju kada se...