U pregledu događanja na svjetskoj muzičkoj sceni izdvajamo nova izdanja i aktuelne singlove sa svjetske scene

Sia je objavila dugoiščekivani studijski album “Music – Songs from and Inspired by the Motion Picture” koji je ujedno i savršena pratnja njenom istoimenom redateljskom debiju, dvostruko nominiranom za Zlatni globus. Sia je na novom albumu sarađivala je s velikim imenima kao što su David Guetta, Labrinth i Burna Boy. Na album su uvršteni singlovi “Together,” “Courage to Change”, “Hey Boy”, “Saved My Life” koju je napisala s Duom Lipom te “Floating Through Space”, nevjerojatna kolaboracija s Davidom Guettom.

U saradnji s Davidom Guettom, ali i Imanbekom i Gunnom novi singl “Big” izbacila je i Rita Ora, a pjesma dolazi u pratnji EP-a “Bang”, pandemijskog izdanja napisanog i produciranog putem Zooma. “Muzika je zbilja univerzalan jezik i ovaj EP dokaz je kako kreativni proces ima moć uzdignuti se iznad svih prepreka koje nas dijele”, poručila je povodom izlaska EP-a Rita Ora.

Nakon prošlosedmične objave singla Kings Of Leon izbacili su i dramatični crno-bijeli video koji prati aktualnu pjesmu “Echoing”. Dugoočekivani album najavljen je za mart ove godine.

Grupa Bon Jovi objavila je novi singl i videospot “The Story Of Love”. Pjesma se nalazi na najnovijem albumu benda “2020”, a tematski se osvrće na posebnu očinsku ljubav. Inspiraciju za pjesmu Jon Bon Jovi našao je u vlastitoj porodici – svojoj djeci, ženi ali i njegovim roditeljima.

Foo Fighters nastavljaju niz sedmičnih novosti, a ovoga puta iznenadili su obradom disco klasika “You Should Be Dancing” grupe The Bee Gees. “Nikad u životu nisam ovako pjevao”, entuzijastično je, kao i uvijek, komentirao Grohl.

Djevojke iz grupe HAIM u saradnji s Taylor Swift lansirale su remix “Gasoline”. Tu je i nova verzija pjesme “3 AM” u kojoj se sestrama pridružio Thundercat.

P!nk je objavila duet s devetogodišnjom kćeri! Pjesmu je, kaže, objavila s nadom da će usrećiti i druge, a u pratećem video spotu simbolično se pojavljuju mama i kći – sretne i obasjane suncem! “Prošla godina je bila i tiha, za promišljanje, veliki učitelj. Willow i ja smo našle udobnost u glazbi”, poručila je P!nk.

Saradnja Ozzyja Osbournea i Post Malonea “It’s A Raid” začinjena je zanimljivim novim videospotom. Naime, koronavirus onemogućio im je snimanje prvotno zamišljenog spota, stoga su glazbenici odlučili postati – animirani likovi: