Michael B. Jordan „opasniji i efektivniji nego ikada“ glumi Navy SEAL vojnika u novom akcionom trileru „Without Remorse“.

Film režiran od strane Stefano Sollima baziran je na romanu Tom Clancy 1993. Godine. Naime u ovom romanu elitni vojnik Navy SEAL – a Sr. Chief Jonh Kelly nakon što sazna da su mu ruski vojnici zarobili porodicu kako bi od njega dobili klasifikovane informacije, odluči na borbu i planira da uradi sve što je u njegovoj moći kako bi spasio svoju porodicu.

Međutim za vrijeme svoje borbe protiv ruskih operativaca otkrije ogromnu zavjeru internacionalnih proporcija, koja ako bi se izvršila dovela bi SAD i Rusiju u rat svjetskih proporcija.

Kao što smo spomenuli film je postavljen u svijetu Clancy, romana i predstavlja eksplozivnu priču o tome kako je nastao John Clark. U traileru možemo još vidjeti Jodie Turner – Smith koji glumi pomoćnika Jordan – u i Jamier Bell – a koji glumi CIA agenta iz sjene. Pored ovih glumaca, ostalu postavu kompletiraju Lauren London, Brett Gelman, Jacob Scipio, Jack Kesy, Colman Domingo, Todd Lassance, Cam Gigandet, Luke Mitchell i Guy Pearce. Film je premijerno trebao biti prikazan od strane Paramount – a 18. septembra 2020. godine, a kasnije 2. oktobra 2020. godine. Međutim zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu film će se premijerno prikazati na Amazon Prime Video platformi 30. aprila ove godine.

michael b. jordan