Sting objavio singl Rushing Water, a pjesma će se naći na dugoočekivanom albumu „The Bridge”.

„Rushing Water je najbolji početak albuma koji nastoji spojiti sve nebitne razlike koje nas mogu razdvojiti“, opisuje Sting svoju najnoviju pjesmu za koju sam potpisuje tekst, dok su mu se u radu na muzičkom dijelu pridružili Martin Kierszenbaum i Gavin Brown. Singl je objavljen u pratnji video spota kojeg je režirao Eric Ryan Anderson.

Novi album The Bridge

Nadolazeći studijski album „The Bridge“ nastao je u vrijeme globalne pandemije te vjerno prikazuje raznolikost Stingovog stvaralaštva – od tekstova pjesma do muzičkih stilova i različitih žanrova koji su rezultat njegovog kontinuiranog muzičkog istraživanja tokom čitave dosadašnje karijere. Sve pjesme na albumu producirali su Sting i Martin Kierszenbaum, osim „Loving You“ na kojoj im se pridružila i Maya Jane Coles.

Počevši od 28. oktobra, Sting putem svoje web stranice www.sting.com ekskluzivno objavljuje niz „On The Bridge“ videa koji kroz trajanje od nekoliko minuta prikazuju trenutke iz njegovog svakodnevnog života. Ekskluzivni materijali ujedno su i priprema za objavu novog studijskog izdanja čiji se izlazak očekuje 19. novembra.