Donosimo vam nova izdanja na muzičkoj sceni, a u fokusu je Elvis Castello, Iggy Pop, Dua Lipa i dr.

Novi EP i to na francuskom jeziku objavio je Elvis Costello, a na izdanju mu se pridružio i Iggy Pop! Neil Young izvukao je još jedan koncertni (ovoga puta akustični) album – “Young Shakespeare”, fanovi Dua Lipe od sada mogu novi album “Future Nostalgia (Moonlight Edition)” slušati na dvostrukom vinilu, a među najnovijima albumima našli su se i “Dancing with the Devil… the Art of Starting Over” (Demi Lovato), “Still Woman Enough” (Loretta Lynn),”Graz” (Nils Frahm), “Greatest Hits” (Little Big), “Mariza Canta Amalia” (Mariza)…. Možete ih slušati i na talasima TNT Radija ili on line !

Ono što se već odavno dešava na svjetskoj muzičkoj sceni jeste da se tu i tamo pojavi pjesma koja jednostavno odbija otići s top ljestvica, a takva je i ‘Mr. Brightside’ The Killersa. Singl originalno objavljen 2003. godine 1. aprila je u svoj 260. uzastopnu sedmicu na britanskoj ljestvici top singlova, što je ujedno i novi rekord!

Pjesma je u UK streamana više od 281 puta što ju čini i najtraženijom pjesmom objavljenom prije 2010. godine. U posljednjih 10 godina u Velikoj Britaniji ovaj se Killersov hit poslušao više od 65 miliona puta – što znači da samo u jednoj sedmici pjesma u prosjeku zasvira oko 1,2 milion puta!

Nova izdanja na muzičkoj sceni pogledajte u nastavku

Garbage – “The Men Who Rule the World”,

St. Vincent – “The Melting Of The Sun”

Gary Numan – “Saints And Liars”

Brian May & Kerry Ellis – “Panic Attack 2021 (It’s Gonna Be All Right)”

Demi Lovato ft. Ariana Grande – “Met Him Last Night”

Olivia Rodrigo – “Deja Vu”

Kelly Clarkson “Mad World” (Tears For Fears cover)

Dropkick Murphys – “Queen of Suffolk County”