Britanska rock grupa Coldplay odabrala je vanzemaljski način da obilježi objavljivanje najnovijeg singla “Higher Power” emitiranjem pjesme – u svemir.

Grupa poznata po pjesmama “Paradise” i “Viva la Vida” povezala se s Međunarodnom svemirskom stanicom (ISS) kako bi u četvrtak navečer razgovarala s europskim astronautom Thomasom Pesquetom o životu u svemiru.

Higher Power
Higher Power

Tom su prilikom s Pesquetom podijeliti i snimljenu izvedbu nove pjesme uz pomoć šarenih vanzemaljskih holograma koji su ‘plesali’ u ritmu, a francuski astronaut pustio je da pjesma svira na ISS-u.

“U ovom trenutku ne možemo svirati ni za koga na Zemlji pa smo pomislili da je izvedemo za tebe”, kazao je pjevač Chris Martin Pesquetu u razgovoru čija je snimka objavljena u petak. Uskoro je slušajte i na talasima TNT Radija.

“To je kao koncert za jednu osobu.”

Još uvijek nema detalja o novom albumu benda, ali su nagovijestili novi projekat naziva Alien Radio. Svakako očekujemo više informacija uskoro o tome.

Coldplay će singl uživo predstaviti na American Idol ovog vikenda, a otvorit će i dodjelu BRIT nagrada, koje će se održati 11. maja.