korekcija-usana-diva-centar

Nakon što je posljednih godina rasla popularnost punijih usana, tako je rasla i porpularnost njihove korekcije. I dok mnogi još uvijek vjeruju da je to dugotrajan, bolan i skup proces, malo njih ustvari zna šta podrazumijeva sama korekcija usana.

Kako bi objasnili sve što trebate znati o ovom malom zahvatu, koji je itekako vidljiv i mijenja vaš izgled, donosimo vam nastavak teksta.

Razlozi za korekciju usana i metode

Iako su trendovi uzeli maha i svaki estetski zahvat na tijelu se pripusuje njima, kada je u pitanju korekcija usana, osvnovni razlog nije trend. Naime, ljudi se najčešće odlučuju za korekciju zbog promjena koje se događaju tokom starenja ili zbog urođenih mana.

Starenje uzrokuje promjene na usnama koje se očituju na nekoliko načina. Povećava su udaljenost između nosa i usana, gornja usna se produljuje i spušta.  Kako starimo vlakna kolagena slabe i koža gubi elastičnost te stoga usne postaju manje otporne i dolazi do pojave bora.

Drugi razlog je naravno, ljepši i puniji izgled usana kod osoba koje imaju prirodno tanke usne.

Sigurno se pitate kako možete povećati usne. Iznenadit će vas opis zahvata koji je veoma jednostava.

Naime, korekciju usana možete izvršiti na nekoliko načina.

  • Korekcija usana filerima
  • Korekcija usana Aqua gelom
  • Popunjavanje usana vlastitim masnim tkivom
  • Implantati za popujavanje usana
  • Trajno uvećanje usana

Najpopularniji i najjednostavniji tretman

Najpopularniji i najjednostavniji tretman za korekciju usana jesu fileri. Naime, ovi injektibilni proizvodi su mekani tkivni fileri koji privremeno doprinose trenutnom volumenu i konturama usana. Što je najbitnije, fileri izgledaju i osećaju se prirodno.

Postupak podrazumijeva samo ubrigavanje filera putem injekcija, sa malim bolom ili neugodnošću. Pored volumena, fileri se mogu koristiti za precizno oblikovanje usana za senzualan i mladalački izgled.

Fileri traju od tri do četiri mjeseca, ali u nekim slučajevima mogu trajati šest meseci do godinu dana.

Ono što je bitno napomenuti, oporavak nakon ove vrste intervencije je vrlo brz.

Postoji više tehnika za aplikaciju hijaluronskih dermalnih filera kojima se postižu razni efekti. Neke od tehnika su: apliciranje filera uz unutarnji rub usana kako bi se istaknule linije usana, zatim apliciranje filera u samo jednu usnu (gornju ili donju) ako postoji baš velika razlika u volumenu ili pak naglašavanje Kupidovog luka vrha usana filerima.

Ako ipak želi trajan rezultat onda su za vas pravi izbor Implantati i transfer masti. Naime, iako se ovo u praksi koristi mnogo manje, radi svoj posao. Dobit ćete željeni izgled a rezultat je trajan, osim ako se ne odlučite ponovo na hirurški zahvat.

Šta je bitno znati?

Korekcija usana je moguća sa apsolutno prirodnim rezultatima, a to zavisi od tehnike, količine i vrste materijala. Osim toga, bitno je znati da uvijek “manje je više”.

Nakon aplikacije filera usne će, zbog injekcijskih uboda, biti blago natečene. Potrebno je 2 – 3 dana da oteklina sasvim splasne. Ako se narednog dana pojavi podljev na gornjoj ili donjoj usni, preporuka je lagano, kružnim pokretima nanositi kockicu leda po usni.

Nakon što inicijalni otok usana splasne, konačni rezultat se očekuje nakon dvije sedmice.

U slučaju da se pojavi krvni podljev, oni će se povući kroz nekoliko dana. Možete ga slobodno sakriti puderom nakon 24 sata od aplikacije.

Korekcija usana – trend ili potreba?
Diva centar lokacije

Nakon tretmana nemojte 24 – 48 sati konzumirati alkoholna pića, Lupocet, Paracetamol, Andol, Aspirin i ostale lijekove koji razrjeđuju krv.

Ono što mnoge sigurno zanima jeste cijena. Sve zavisi od količine filera ali okvirno kreće se od 800 do 2 000 KM.

Zahvat povećanja usana može trajati do trideset minuta, ovisno koliko se područje podvrgava zahvatu. Uobičajenim aktivnostima se možete vratiti najvjerojatnije u roku par dana, nakon što se oteklina povuče.

Ukoliko imate oralni herpes, određene bolesti poput dijabetesa ili lupusa, ikakve ožiljke ili probleme s vezivnim tkivom, kao i problem zgrušavanja krvi, onda niste dobar kandidat za povećanje usana.

Kandidati za ovaj zahvat su svi koji žele postići punije usne, naglasiti crvenilo i koji mogu prihvatiti da se tretman treba svako određeno vrijeme ponoviti.